Flo33 Slovenija
Član broj: 137113 Poruke: 750
|
Lave, odličan auto! Ima ga kolega, i auto je lađa. Samo ne ispunjava mi uslov nešto malo povišenije karoserije, i kave-takve 4x4. Jeste da su to neke moje minimalne potrebe, ali tada je kada trebaš onda je velika :)
Gde ja živim zimi je katastrofa održavanje puteva. Očiste oni puteve, ali to je uglavnom dovoljno kada ne pada sneg par dana. Kada pada, i kada je mraz slabi uslovi su. I uglavnom tada koristim obilazni put moje svakodnevne rute, koji je seoski. Doduše asfaltiran, ali seoski i pun krivina, blata, jer su i dostavne službe skapirale da je brže ići tuda, i onda je haos :)
Leti odemo u šumu, budući tast je lovac, i on ide da postavi hranu za divlje svinje, i srne, ja volim da šetam po vukohebinama i tako i ovako, i dok dođemo do rejona njegovog društva njegov golf ili moj polo se namuče dobro. Možda bi u svim tim uslovima i obična limuzina, niža, sa allroad karakteristikama vršila posao, nemam pojma.
Kao što sam naveo, na autoputu sam jako malo, 2x godišnje kada idem u BeGe, par puta austrija, italija, i ono, jeste da bi bilo lepo da je neki udoban auto, ali šta sada.
Kada bi više upotrebljavo autoputeve, definitivno bi gledao s/c-maxa, ili karavanske A4/6 BMW 3/5, ili passata. Ovako, šta znam, tražiš kompromis na svakom frontu, svugde malo izgubiš, ali bar da prosečno zadovolji minimum uslova.
qashqai mi se činio tako. Nije ružan auto, na prvi pogled tekna oprema izgleda jako dobro, mala potrošnja, jeftinije održavanje, (reno servisi su ovde 2-3x jeftiniji od vw recimo), pročitah na forumima oprečne ocene, ali ajde, uzmeš sa rezervom. Danas sam pa detaljno pročitao 50ak strana tog HR foruma, i ustanovio da su mane univerzalne, da nije do pojedinih modela, nego jednostavno ili nemarnost u fabrici u engleskoj, ili štednja na delovima.
Toyote sam čitao uglavnom dobre stvari, ali lični osećaj kada sam ih probao, mi je bio tako, neutralan, nit smrdi, nit miriše. Nisam još odustao od Rava, možda ako naletim na nekog bolje očuvanog ga i kaparišem.(inače novi i qashqai i rav su ružniji od predhodnih modela za svemirsku godinu) I to je ono što mi smeta i kod koreanaca. Ma da su i 10k novi, ne bi mogao preko dizajna ni spolja, a još manje unutra. (i rav mi se ne sviđa, ali nije tako katastrofa kao koreanci) Volim svedene crte, spolja, unutra.
Da dajem više para neću, jer svi ti auti su stari 3 godine, i dupo im je pala cena. Neću da plaćam 3 godine upotrebe auta 15 i više hiljada. Ako bi dobio ponudu kao sa sadašnjim autom, gde sam dobio u startu 20% onda bi razmislio.
Tako da se potraga nastavlja. Imam vremena, nemam živaca doduše :)
ako nekom padne još šta na pamet..
Inače od japanaca toyota i nissan imaju dobru mrežu u SLO, na žalost Honda, Subaru, zbog toga ni u obzir ne dolaze. Isto kao i Volvo, i slične egzotike.
VW i renoa ima na svakih 10km što prodavnica, što servisa.
Saša, nije poenta da bude nov po svaku cenu. Da jurim novoga, ima što šta bolje od Dacie. Ne znam ni koliko košta duster, ali ti na prvu loptu dam da za 20k +- dobiješ Vitaru, Kugu, itd..
|