Maduro je zaista sporedan lik ( vozac autobusa ) i bitan je koliko Macut kod nas. Eto ne znadem kako ce mu naci zamenu. Bitni igraci, kao i u celoj Latinskoj Aterici su karteli. Oni kontrolisu ekonomiju, vojsku, miliciju ...Nafta ih ne interesuje, mada izvoza nafte nije ni bilo - znaci ni novca. Ne diraj ih - nece te dirati.
Ovi sto su ostali na vlasti se nesto bune sto znaci da nisu jos svi namireni, ali ne ocekujem neki problem sa tim ili veci izdatak. Zapravo je sve skupa bilo dosta jeftino. Ali i dobilo se malo. Zapravo svelo se na Tranpovu licnu promociju. To je stvarno dobro odradjeno. I da, postao je prvi predsednik koji je bombardovao 7 drzava za samo godinu dana ... ulazi u kucu slavnih!
Zapravo, najveca posledica ovog puca je izuzetak koji postaje pravilo ...
Nekada su novinari bili zasticeni na bojistu... Nosili one natpise 'press' ... Onda je Amerika bombardovala RTS i objasnila da je to sasvim OK ! Od tada se vrsi progon novinara od strane svih. Novinarske organizacije prijavljuju par stotina mrtvih novinara godisnje. Izrael je srubio par naselja u Gazi samo da bi likvidirali neke novinare.
Slicno sada Rubio objasnjava da je neki sud u Americi dao nalog da se uhapsi Maduro pa je drzava poslala i neke avione, rakete, CIA, DEA i vojne specijalce. Kaze covek sve OK. Mogu misliti koliko njih ceka godinama da mogu i oni skroz legalno da pobiju koga hoce. Skroz legalno - svi su meta.
Evropljani se ocito mrste - rusi im se hriscanski svet morala, prava i pravde ... Ali nisu uspeli da sastave neku osudu toga cina koju bi svi potpisali.
Nece ovo ispasti na dobro ... Nece.
U padu jednog carstva stradaju svi, tako je uvek bilo, tako će biti i sada. Verovatno će posle svega ovoga
biti formirani neki novi blokovi, nova uređenja. A mi? Eh, a mi..
biti formirani neki novi blokovi, nova uređenja. A mi? Eh, a mi..

Login
Re: Gubitak Venecuele u globalnoj borbi za "stvar"