Stavi pumpu na 65 .Probaj .Stavi vatricu na to da gori a ne da dimi .Ja sam imao iskustvo da progrijavanje sistema radim sa snagom tri a odrzavanje radim sa snagom jedan .Nista be dobijes ako hladis i podizes sistem . Tu snagu gdje ti vatrica gori i dimi napravi tako da ti ta snaga ne gasi nego odrzava toplotu .Procitaj malo o inventer klimi zasto je stedljiva .Pa samo zato sto posle progrijavanja sistema prelazi na malu snagu odrzavanja. E to je tvoj problem .A kondens se stvara na 57 c°.Kad ti nije ventil zatvoren voda iz sistema podhladjuje kotao ako ti je kotlovska pumpa pocela da vrti na 40 .
Izgleda da sam ga pre,pre, preštelovao
Ovako izgleda ložište kada zadnji dio siklusa radi oko 1 sat na najnižoj snazi (4,5 kw)
Kad žega na 15 kw onda je, baš krečana
Poz drugari jedno pitanje! Imam u sistemu centralnog grejanja na pelet ugrađen trokraki antikondenzacioni ventil caleffi serije 280 koji potpuno otvara povrat na 45c.Na koliko stepeni je najbolje da se pali pumpa?
Alfa Commo 15
Stan 65m2
4 radijatora
120x60
120x60
110x60
60x60
Sušač
Caleffi antikondenzacioni ventil na 55C
Ja sam imo taj ventil i skino .Razlog sto drzi pola kotla hladnog .Doduse bio je esbe .A dodao kotlovsku pumpu da mijesa vodu u kotlu .Pali na 65 senzor je u gornjoj zoni kod sigurnosne grupe.Nema trunke kondenza niti cistim dimnjak vise.Imam zapreminu kotla 160 litara i toliko spremljene vode za radijatore .Sve se odrzava na dva stepena .To je moja ideja .Brener posle progrijavanja sistema radi na odrzavanju te toplote zapremine na najmanjoj snazi .A termicke glave nek regulisu sobnu temperaturu.
Pojedinci tvrde da pri velikoj temp kotla izduva vise u dimnjak .To jeste tako a nemora da znaci .Gore je kad se stalno pali i gasi jer ono malo vode od pola kotla brzo skine.
Samo jedno iskustvo a ako Dule kaze da nije tako ja se slazem .
Ja sam mislio da mi peć radi dobro al kad sam podigao pumpu za 30 na 45c da se pali, nakon sat vremena sam video veliku promenu, tako da ću pumpu da podignem na 50 pa možda i više :)
Alfa Commo 15
Stan 65m2
4 radijatora
120x60
120x60
110x60
60x60
Sušač
Kako god se okrene, bez dvije pumpe teško se štiti kotao i reguliše polaz
Koliko hladnih startovanja ima kotao u toku dana?
Šta reguliše temperaturu u kući i na koji način?
Pali se ujutru oko 8h i gasi uveče oko 23h.Temperaturu regulišu termo glave. Kotao prati zadatu T vode i ponekad prebaci zadatu al ne ide u gasenje jer sam mu ja tako podesio.
Alfa Commo 15
Stan 65m2
4 radijatora
120x60
120x60
110x60
60x60
Sušač
dusanmijat:
Kako god se okrene, bez dvije pumpe teško se štiti kotao i reguliše polaz
Koliko hladnih startovanja ima kotao u toku dana?
Šta reguliše temperaturu u kući i na koji način?
Pa najbolje a moze se to podesit da se negasi cesto.