Citat:
mada i cucla je na neki način igračka pa je koriste.
Pa slobodno mozes da pocnes da je koristis,jer metala kojeg sam se ja nasekao preko studentske zadruge i rada
u firmi koja se samo time bavila neces ni za 2 zivota.Usput sam istovario stotine(citaj)tona bala lima.Svaka po minimum 5t.
UMP profila od 6m sam se rucno nadizao,pa mnogo.(Citaj) rucno,zabodes nogom pa iz izbacaja uspravno ih redjas u soške.
Elem,da li znas da model koji si mu preporucio ima 3800 o/min i sta misliš da li bi mogao da presece 80x80 mm kutiju?
Pogon gde se presovao i sekao lim se zvala KROJAČNICA,ironicno zar ne.Toliko za pocetak.Inace ako treba oko stubnih busilica
sa burgijama od fi 40,balans masini,liniji gde su se pravili hladnjaci,namenskom gde su se pravile brodske komore za vojsku
i jos mnogo toga,pitaj.
Sto se tice bezbednosti,znaju se pravila ali se brzo zaborave i mimoilaze.Posto imas strah,postuj ih sve.
Naocare,rukavice ( mozda se uplasis varnice koja pecne),zastite platne koju uvek imaj ispred vidokruga ka tebi.
Platna treba da bude kvalitetna bez pritiskanja kada se sece,pa ce i kinez odraditi posao.
Nemoj skidati zastitu da bi stavio veci promer platne zato sto je opasno.
Nemoj isto da ti padne na pamet da stavljas nazubljenu testeru za (citaj) drvo.To tesko da obuzdas.
Ger koji je koriscen u firmi u kojoj sam radio pre ko studentske je imala motorcinu sa tom nazubljenom plocom i gaila se dodatno
sa noznom delu poluge.Bili su to ozbilji profili ali i 80 x 80 kutija nije maciji kasalj i za to treba velika brusilica.
"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"