x-man Srbija
Član broj: 9345 Poruke: 45 213.91.84.*
|
Dolazim na ovu temu samo da bih podjelio svoja iskustva sa LG kima uređajima, bar sa ovom serijom koju ja imam, a to je PC18SQ, imam ih dvije, kupio sam ih prošlo ljeto (2019.), a najviše jer sam planirao da sa njima grijem poslovni prostor od nekih 120m2 na nekih 21 stepen , vjerujem da sam pogrešno procjenio snagu potrebnu da se to postigne, ali mislim da je i do ovih klima uređaja, sada se temperatura ovdje u Banja Luci vrti oko nule i to samo kada je noć, ali nema šanse da one održavaju moj poslovni prostor na 21 stepen, one su konstantno u defrostu, a najviše povuku iz mreže 1,1KW i vjerujem da je to zato što spušta snagu kako ne bi često išla u defrost (nadam se da nije neka veća glupost), ali one ovaj prostor uspiju održati na 18 i to teško!
Kod njih mislim da je problem u tome što je vanjska jedinica užasno mala, ne znam kako to izgleda unutra, da li je jedan izmjenjivač topline ili dupli ili..., ali recimo moja panasonic 12-ka inverter stara klima ima iste ili veće dimencije vanjske jedinice od ovih 18-ki što mi nekako ne ide u korist ovih LG, a možda postoji i još neki problem....
Takođe, ja sam kupio PC18SQ umjesto S18EQ koja je po meni potpuno ista, razlika je samo u tome što PC18SQ ima wifi kontrolu, za to samo doplatio po klimi "samo" oko 100EUR jer mi stvarno treba wifi kontrola, ali njihova aplikacija je UŽASNO LOŠA, od prvog dana radi loše, a poslednjih par mjeseci na androiud uopšte neće da radi tj. moguće je ući u aplikaciju, ali kada trebam da podesim jednu od klima iskoči greška i vrati me na početak, o tome sam sa LG podrškom (tim za njihovu aplikacuju, ne neki naši) pisao sigurno mjesec dana, na desetine poruka, da bi na kraju ustanovili da govorim istinu i da postoji problem i napisali su da će problem biti riješen u februaru...sve je užasno sporo, a jedino dobro je to što su stvarno odgovarali na moje poruke!
Takođe, aplikacija ima običan on/off timer umjesto da je moguće podesiti da se u toku dana više puta mijenja zadata temperatura, ovakav timer kakav oni imaju imale su i klime prije 10 godina...
Sve u svemu ne bi se ponovo odlučio za LG bar ne za grijanje, hlađenje je i previše za ovaj moj prostor, cijelo ljeto sam hladio i za to su super...
|