Citat:
ademare:
Meni ovaj sajt " Air Serbia " deluje kao tipicni Kineski sajt za navlacenje ljudi !!
Zezas? Ne znas ti dobra, stara vremena Jata. Moje prvo iskustvo s njihovom poslovnicom u Amsterdamu, davne 2001. Tada su karte jos uvek bile papirne i kupovale su se fizicki. Filijala u najskupljem delu grada, odmah do Rijksmuseuma, ali jedva sam je nasao jer je firma JAT vec bila totalno nevidljiva od prasine koju niko godinama nije obrisao. Ulazim u poslovnicu, a za razliku od ostalih turistickih agencija, tamo svi ozbiljni, cutljivi, namrgodjeni kao da je neki parastos u toku. Ja saopstio za kada mi treba let, mrzovoljni lik s teskim crnogorskim akcentom je kuckao nesto i rekao: "Evo, imamo let, cena toliko i toliko". Ok, vadim bankovnu karticu, kad lik rece ... bolje reci "zapeva":
- Aaa, bogumi, ne primamo tooo, jadaaaan ...
- Kako ne primate?
- Pa ne raaadii nam linijaaaaa ...
- Pa kako da platim?
- A ne znaaam, imas bankomat tamo iza coska, pa se vrati
Ok, tako sam i u radio. Vracam se u poslovnicu, kad isti lik kaze:
- A cijena je porasla !!! Sada je ...
Ne znam kako sam se iskontrolisao da ga ne nokautiram, ali sta sam mogao - platio sam tu "cijenu" i izasao, da ne kvarim savrseni mir parastosa, kome su samo falili tamjan, popovi i one zene sto naricu.
Uzgred, i u to vreme su imali cesto nekakve promotivne cene. Objave tako BEG-AMS - cena 200 DEM/NLG (vreme pre uvodjenja evra). Ja zovem da pitam za koje datume imaju te promotivne karte, kad oni: "Jao, znate, sve smo rasprodali". A oglas objavljen tog dana. Kasnije sam saznao da su te poslovnice Jata po zapadnim gradovima uvek dobijale po 20-tak karata ukupno koje su cuvali za svoje prijatelje i rodjake, kojima su redovno javljali kada dobiju promocije.
Srecom, ukinuli su te uhlebe po svetu jos pre 10-tak godina.
Air Serbia je samo nasledila taj isti jatovski duh.