Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?

elitemadzone.org :: MadZone :: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?

[ Pregleda: 142 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nedeljko
Nedeljko Stefanović

Nedeljko
Član broj: 314
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+2802 Profil

icon Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?12.07.2025. u 20:53 - pre 18h 57min
Gledao sam najnovijeg Supermena u bioskopu.

Na početku se napominje da je pre tri sedmice Supermen sprečio invaziju zemlje Boravije na zemlju Džarharpur. To su izmišljene zemlje za koje mi se čini da je rečeno da su u Evropi.

U jednom delu predsednik Boravije daje izjavu za medije na engleskom posle čega razgovara sa svojima na maternjem jeziku. Izgledalo mi je da žena sa njegove leve strane govori na čistom hrvatskom. Međutim, pregledom piratskog snimka (samo za ovu svrhu - bez promovisanja piraterije) ispada da nije tako.

Neki general mu se obraća na nečemu sto je možda neuspešan srpski/hrvatski/bosanski. Onda mu žena sa leve strne kaže: "A, bili ste tako zgodni i dinamični, ah odlični. Pravi naliv za oči i uši.".

Ja ne znam da u srpskom iko koristi reč naliv, osim u izrazu "naliv-pero". Postoji glagol "nalivati", ali ne i imenica "naliv". ChatGPT ne uspeva da nađe primere ni na srpskom, ni na hrvatskom. Zatim predsednik kaže "Aj, bježite, ostavite me na miru, je.".

Ja sam mislio da je Boravija Hrvatska i da na kraju Supermen brani Srbe. Ipak, možda je to srpski, pa je Supermen branio neke druge od Srba.
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.

Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+615 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?12.07.2025. u 23:43 - pre 16h 7min
"A nas Bosance ko je*be?" ..

Osim toga ne bi taj smeo u Srbiju, zar ti ne znaš da smo mi onomad našli meneral jadarit koji po sastavu neverovatno podseća na kriptonit?

[Ovu poruku je menjao MajorFatal dana 13.07.2025. u 00:57 GMT+1]
Nemoj da pricas?
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1833 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?13.07.2025. u 10:19 - pre 5h 32min
U tim Holivudskim Budalastinama , jezik je najmanje vazan !

Do sada u 99 % filmova nisu dobro odradili cak ni imena " Srba " zlikovaca , jer Srbi su samo Zlikovci , o jeziku koji pricaju cak i slavni glumci ono je jadno !

Naravno da nisam odgledao sve te Budalastine, ali imas na Youtubu dosta o tome !

Kako su do sada samo Srbi bili Zlikovci , da li se sada nesto menja ??

Nema sanse !

Ali nikako ne znaci da su napadnuti Andjeli Hrvati !

Zaboravio si postojanje "drzave " Kosovo ?

To sto oni ne pricaju BHSC "jezike" je najmanje bitno za Fantazmagoriju o Supermenu ! I za glavnu USA publiku koja misli da je Evropa drzava jer ne zna ni jednu da nabroji ?

Film nisam gledao samo sam cuo pricu da se radi o jos jednom Woke pokusaju ?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
..c0:5:a200:e5c9:599d:3ff:fbc8

+10471 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?13.07.2025. u 10:26 - pre 5h 25min
Pola Evrope ne kapira balkanske države. Ko je ko, ko je koga, ko je kakav. Eventualno kapiraju da su Srbi bad guys.
99% Amerike ne kapira evropske države, a kamo li balkanske! Možda neki (1% ili 2% kapira da su Srbi bad guys)

100% Holivuda ne kapira evropske države. 1% je uopšte čulo za neke Srbe.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

B3R1
Berislav Todorovic
NL

B3R1
Član broj: 224915

+684 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?13.07.2025. u 11:49 - pre 4h 2min
Vi pokusavate da nadjete neki smisao u holivudskim filmovima? WTF?! To su bljuce koje svi mi gledamo da ubijemo vreme. :-) Ako mi je do smisla, gledacu evropske filmove, nezavisnu produkciju, Cineville, otici cu na Roterdamski filmski festival itd.

Bljuca je kao junk food - jbg, ponekad hoces nesto da gricnes, onda kupis sendvic, burek, a moze i neki burger i to je to. Ali junk je junk, jbg ...

Vec sam to par puta negde napisao, sad ne mogu da se setim - ali u gotovo svakom drugom akcionom fllmu videces koferce sa zlatnim polugama:

Svako dete koje je zavrsilo osnovnu skolu i seca se barem malo fizike (znam, zaboravi se nakon pola veka), pamti da je gustina zlata prilicno velika. I jeste, kazu 19300 kg/m3, odnosno 19.3 g/cm3. Ako uzmemo dimenzije aktovke, izracunamo zapreminu, pomnozimo gustinom - dobijamo tezinu od minimum 150 kg. Hajde, cik probaj da strpas 150 kg u aktovku. Pa od cega treba da bude napravljena ta aktovka da bi to drzala?! Ali ne - to nije dovoljno. U sceni se pojavljuje neki baja koji onako elegantno nosi aktovku kao da je u njoj 5-6 dokulmenata, pa je jos i otvara drzeci je na podlaktici leve ruke. Da, da, 150 kg na levoj podlaktici, hoce to ... ako si Supermen. :-)

Toliko o tome.

I vi ocekujete da neko ko ne poznaje osnovne cinjenice o predmetima oko nas do detalja poznaje razliku izmedju Srba i Hrvata, Slovenaca i Slovaka, Budimpeste i Bukuresta itd. Jel' se vi to zezate ili ... ? :-)))
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

optimizator

Član broj: 287252

+545 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?13.07.2025. u 12:12 - pre 3h 38min
Citat:
Java Beograd:
Pola Evrope ne kapira balkanske države. Ko je ko, ko je koga, ko je kakav. Eventualno kapiraju da su Srbi bad guys.
99% Amerike ne kapira evropske države, a kamo li balkanske! Možda neki (1% ili 2% kapira da su Srbi bad guys)

100% Holivuda ne kapira evropske države. 1% je uopšte čulo za neke Srbe.

Pa i veći deo Rusije ne kapira Balkan. Možda ovi u Moskvi i od Moskve naovamo, ali severnije od Moskve prema Finskoj i na drugu stranu, prema istoku za Srbiju i Srbe kažu otprilike ovako;.....Srbija,......jel to ono što je ostalo od Jugoslavije?

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+778 Profil

icon Re: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?13.07.2025. u 15:34 - pre 16min
Citat:
Nedeljko:
Gledao sam najnovijeg Supermena u bioskopu.

Na početku se napominje da je pre tri sedmice Supermen sprečio invaziju zemlje Boravije na zemlju Džarharpur. To su izmišljene zemlje za koje mi se čini da je rečeno da su u Evropi.

Davno gledao neki film ili epizodu serije, gde se deo radnje odvija u izmišljenoj državi po imenu Slaka (Slaca ili Slacka na engleskom), u avionu nacionalne kompanije poljoprivrednici prevoze kokoške, koze... Možda sam pomešao scene iz više filmova, liči na sceni uz Monti Pajtona, ali nije (bar tako mislim), možda je samo neki skeč iz neke humorističke serije.

Ali, činjenica je da su uvek narode sa Istoka zapadnjaci pokušavali da prikažu kao neku nižu rasu, manje obrazovane, nekulturne, kako žive u lošim higijenskim uslovima i sl. Posebno su se u tome isticali englezi, koji su do pre 200 godina čak i u Londonu fekalije izbacivali kroz prozor direktno na ulicu.
Čak i Sacha Baron Cohen, koji je preko Borata hteo navodno da ismehe SAD, najviše je ismejao i uvredio državu i narod iz koje taj Borat dolazi.
Za emisiju i lik "Ali G" svaka mu čast, ali za Borata ne znam šta bih rekao, kod drugog dela sam morao da ispreskačem većinu scena. Na kraju krajeva, mogao je eto nekog amiša da uzme za lik Borata, a ne nekog "lika iz zaostale Istočne Evrope".
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Ko je protiv Supermena, Srbija ili Hrvatska?

[ Pregleda: 142 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.