Evo, ja sam danas posvetio dan citajuci ovu temu jer sam resio da moj radni kutak uredim. To planiram vec duze vreme ali nikako da mi padne na pamet neko dobro resenje. Citao sam i gledao slike i mogu reci da ima dosta dobrih resenja ali o5 nema onog sto bi meni odgovaralo. Gledao sam neke ugaone ovde ali mi izgledaju dosta skuceno sa previse polica (kao da cu knjige da drzim pored kompa). U atach-u je moje trenutno stanje. E sad, stvari stoje ovako:
- ovo sa desne strane sto je ispod police je za pomeranje,
- u cosku iza imam jos jedan zvucnik,
- polica za tastaturu i mis je rucni rad i postavio sam je bas tako da mi maximalno odgovara za kucanje (i ne pomera se dok kucam kao sto su neki pisali ovde),
- sto je 122x80x82 (duzina x dubina x visina)
- iznad monitora imam trorednu policu na kojoj moze da stanu 3x oko 180 diska u slim kutijicama tako da sam taj problem resio
- a ostalo se vidi...
E sad, posedujem 160x140 cm raspolozivog prostora u uglu, a uz ostale standarde moji zahtevi bi bili sledeci:
- da mi bude sve da dohvat ruke,
- da mi kuciste bude dostupno ako zatreba otvaranje i ovo-ono (mada je najbolje da bude sa leve strane stola na nekoj polici ali obavezno izdignuto od patosa),
- da bude sa sto vise prostranih fioka,
- zvucnike bi zeleo da mi ostanu ovako kako bi imali sto bolji efekat.
I trenutno mi nista ne pada drugo na pamet. Monitor planiram uskoro da promenim za 19" TFT tako da ce mi on dosta manje mesta zauzimati.
Interesuje me da li neko ima neku ideju o naj iskoriscenju ovog prostora? Da li da ide ugaoni ili obican sto sa nekim dodatkom? Ja sam gledao da kupim, ali nisam uspeo nigde da nadjem.
A da, video sam ovde jedan metalno-drveni ugaoni sto koji je imao bas dosta prostora, a ispod njega su bili zvucnici. Sto mi se dosta svideo, samo sto bih mu ja dodao neku fioku sa strane i deo za tastaturu i misa.
Neko bi' rekao da mi je i sad sve na dohvatu ruke ali meni ipak nesto smeta, nije mi bas to sto bi ja hteo da bude.
Pozdrav.
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...