Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Buka - kucni red?

elitemadzone.org :: MadZone :: Buka - kucni red?

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 5070 | Odgovora: 48 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FormatC
Carthagina

Član broj: 9928
*.vdial.verat.net.

Jabber: formatc@elitesecurity.org

icon Re: Buka - kucni red?26.02.2005. u 03:09
Nabolje je obložiti zidove nekim dobrim izolatorom zvuka. Stiropor, recimo, ili lamperija. Jeste da košta ali za nekoga kokao ja veoma mrzi buku ništa nije previše. Ili da se na sadizam odgovori još većim sadizmom:)
/(bb|[^b]{2})/ =?
26.02.2005. u 03:09 

vertex
Shangri-La

Član broj: 32795
*.diners.co.yu.

Jabber: vertex_borcha@hotmail.com
Sajt: www.myspace.com/wickedclo..

icon Re: Buka - kucni red?04.03.2005. u 13:56
ma najbolje je da ogluvish pa ti vishe netje smetati :)
04.03.2005. u 13:56 

Bik Koji Sedi

Član broj: 147189
77.105.0.*

icon Re: Buka - kucni red?31.08.2008. u 14:08
Moram malo da oživim ovu temu...

Naime, živim u jednoj "ukletoj" vračarskoj zgradi u Beogradu. "Ukleta" je jer je loše građena, betonski zidovi bez zvučne izolacije, tanka cigla itd., tako da se buka prenosi nenormalno. Druga stvar - u zgradi malo malo pa neko nešto renovira, preuređuje, ruši, buši. Kad se to dešava, u stanu je bukvalno nemoguće boraviti, a kamoli voditi normalan život, ili ne daj Bože odmoriti se, odspavati, koncentrisati se.

Evo na primer sad u nedelju u jednom stanu se burgijaju betonski zidovi, štemuju zidovi, i tako ceo dan s manjim prekidima. Pokušao sam da se žalim, ali vlasnik nije u stanu nego je dao majstorima ključeve i njih baš briga, hoće da završe posao i ne interesuje ih kućni red, kažu "obrati se vlasniku", a ja ni ne znam ni ko je, a kamoli gde je. Druga stvar, zgrada nije mnogo velika, petnaestak stanova... Skupština stanara ne funkcioniše zbog loših odnosa, dakle od predsednika kućnog saveta nema vajde.

Dakle...

Ima li neko ideju kako se sa bukom civilizovano izboriti? Nisam sklon nasilju i mislim da se time ništa ne rešava. Neću da se bavim oštećivanjem tuđe imovine ili nekakvim osvetama, niti imam prijatelje sklone tuči, niti rođake u policiji.

Uspeo sam da nađem Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama

Koliko sam razumeo, za ovakve slučajeve nadležna je komunalna inspekcija.

Da li je iko ikada pokušao da se za ovako nešto obrati inspekciji i da li je imalo svrhe? Meni ništa ne znači što ću da ih pozovem sad, a oni dođu preksutra, konstatuju da nema buke i odu. Jer, buka ne mora biti konstantna, već kako to već ide... 5-10 minuta žestokog burgijanja, pa onda 20 minuta primirja i tako. Onda možda sat vremena pauze, pa opet, i tako. Nema pravila.
31.08.2008. u 14:08 

Bojan Basic
Novi Sad

Bojan Basic
SuperModerator
Član broj: 6578
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: bojan_basic@elitesecurity.org

icon Re: Buka - kucni red?31.08.2008. u 20:57
Jesi li probao da jednostavno pozoveš policiju?
Ljubičice crvena, što si plava kô zelena trava.
31.08.2008. u 20:57 

Bik Koji Sedi

Član broj: 147189
77.105.0.*

icon Re: Buka - kucni red?02.09.2008. u 14:05
Jesam, nisu hteli da dođu. Da su klinci pravili žurku noću, to bi ih verovatno više interesovalo. Radnici koji renoviraju, jok.
02.09.2008. u 14:05 

bttp
Vračar

Član broj: 48840
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Buka - kucni red?02.09.2008. u 15:01
Nema od toga ništa. Kod nas, koliko znam, ne postoji u zakonu ekološka kategorija zagađivanja životne sredine bukom, i to je kraj priče.

To ti je ono što se kaže "goes with the territory", odnosno odlike življenja u urbanoj sredini. Stalno se nešto buši, radi, gradi, popravlja, pregrađuje, dograđuje, banči, šenluči, divlja motorima, automobilima, deca vrište, skiče, bacaju petarde, "igraju se", ljudi "slave", krevelje se, lupasju, deru se, bacaju smeće kroz prozor itd. Tako ti je to u gradu. Ko ne može s tim da živi, najbolje da se preseli na selo ili neku tešku periferiju, u kuću. Zgrade mahom loše građene, tanki zidovi, nikakva izolacija...

That's how it is and it always will be.
02.09.2008. u 15:01 

Reggie

Član broj: 70555
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

icon Re: Buka - kucni red?05.09.2008. u 17:17
Citat:
neko :"Dobar dan jel to stan Bobic? (isto pitanje je bilo 100 puta prije)
Ja (glasom serijskog ubice, tiho i stalozeno) :" Kad saznam ko si otkinucu ti glavu i kroz kicmu isisati mozak. Onda cu ti od glave napraviti pepeljaru i staviti na vetrinu kao ukras!"

Bas sam se nasmejao, kako ti pade na pamet ovako nesto... Nego nema bas logike jer ako mu otkines glavu onda kroz kicmu ne mozes da mu isisas mozak.

Nego i kod mene su, stan do nas, pre par meseci nesto renovirali i to se oduzilo na mesec i po dana... Nisu imali obzira da li je popodne ili 20-21h. Doduse nisu busili nocu, ali desavalo se da me probude ujutru oko 8h. Cini mi se da su i vikendom radili.
Ne mogu da vam opisem kakav je feeling kada vam komsija burgija hiltibusilicom jer valjda su rusili pregradne zidove, menjali plocice, cevi, ko zna sta jos, ali tako su rasporedili da su uvek nesto imali da (hilti)buse... Samo ti dodje da izadjes napolje da odmoris usi. Nismo se bunili jer smo samo podstanari i isli smo na to kao pusti ih bolje da sto pre zavrse to sto imaju.
Vise puta mi je doslo da i ja pravim neku galamu, ali ATP3 i nije nesto. Tek tada sam pozeleo nesto mnogo jace, ali nije mi se davalo 200-300e za zvucnike.

A i u zapadnim zemljama ljudi imaju iste probleme, samo tamo zavisi da li ste u elitnom delu grada ili u nekom predgradju gde je socijala i samim tim je veca verovatnoca da ti komsija bude kabadahija i da niko ne pridaje znacaj ako neko pravi njesra. A tamo gde je "civilizacija" jedan da iskoci iz "takta" odmah svi slozno na njega.
05.09.2008. u 17:17 

ognjenr
Nis

Član broj: 11176
*.neobee.net.

icon Re: Buka - kucni red?06.09.2008. u 11:40
Posto je u nasoj drzavi nivo licne kulture na jako niskom nivou, a znajuci da zakon ni malo ne stiti pojedinca, mislim da ti tu nema pomoci, osim ukoliko sam ne uzmes "zakon" u svoje ruke, a da bi to uradio mora pod obavezno da si vlasnik nekog dzipa ili auta u vrednosti nekoliko desetina k eura (lokalni mafiozo).
OgnjenR
06.09.2008. u 11:40 

Reggie

Član broj: 70555
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

icon Re: Buka - kucni red?06.09.2008. u 22:41
Citat:
+ Vrrrrlllloooooo nekulturna stvar, gore ima neka baba i deda + unuke (~18g i ~12g) SVI kada idu da "mokre" ne puštaju vodu na WC šolji i čuje se.... dođe mi da im bacim bombu, to su STOKE! i nisu ni za podrum!

Citao sam celu temu jer mi zanimljivo cega sve ima, a to su u stvari stvari sa kojima se cesto svako srece.
Ali mi nije bas najjasnije sta je Bakiman hteo da kaze ovim sto sam citirao. Jeste da je bilo pre 3 godine, ali me zanima.
Jel mozda mislio da je nekulturno sto on cuje njihov "zubor"?
06.09.2008. u 22:41 

elitemadzone.org :: MadZone :: Buka - kucni red?

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 5070 | Odgovora: 48 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.