Vozim svaki dan.. i stvarno vidjam mnogo budala na ulicama. I prosto znam da ja takve greske, ili sta mu to dodje.. ne pravim.
Da vozim 'savrsheno'.. ne vozim. Napravim i ja po koju greshku, ali uglavnom kad oko mene nema nikog. Ali ponavljam se, takve banalne greshke sto vidjam po putevima.. ne.
Evo jedan primer. Vracam se iz sela. Prilaz beogradu sa ibarske. Par kilometara pre groblja i onog semafora. Mozda i znate, pravac ka gradu, na ibarskoj, na toj deonici puta ima jednu traku u tom smeru. Kontra smer, 2 trake. Vozim tu 140 (mozda ce sad neko reci da mi je ovo greska..), ispred mene nema nikog, iza mene nikog.
Primetim na udaljenosti od mene, na nekih 800 metara, kako stoje kola pored puta sa sva 4 migavca upaljena. ok.. prilazim mu na nekih 20 metara, i odjednom kola ispred tih sa 4 migavca (ta 2 kola nisam ni video), izlecu na moj pravac u rikverc. Kontra smer, idu mi kola u susret. Imao sam srecu da je covek iz kontra smera ukocio i presao u njegovu desnu traku. Ja sam uleteo u kontra smer i stao ispred one budale na nekih 100 m. Vracam se nazad (peshaka), i pitam coveka onako besno.. dali je normalan. Covek od nekih svojih 32-33 godine, mrtav ladan mene pita isto pitanje.. i pocne da mi se proserava kako on vozi vec 12 godina, kako ne znam ni ja sta. Ja mu prosto kazem.. chiko.. polozio sam pre 3 meseca, i siguran sam da mi se to nece desiti.. drugim recima gospodine.. vi ste debil.. i dovidjenja.
Konto svega toga.. 1 malo dete na zadnjem sedishtu njegovog auta.. i da sam se zabo pravo u njega, pisalo bi u novinama.. kako je neki klinac ubio coveka i njegovo dete..
Mogu jos da nabrojim barem 10 slicnih sluchajeva, koje sam ja video, ili doziveo.
Shto samim tim znachi.. nisu svi koji su tek polozili, ubice na drumu, i nisu svi razlozi zasto ima udesa i nesreca na putevima. Preispitajte malo sebe..
Za 'agresivniju' voznju.. to priznajem.. ali opet kazem.. to i kad radim, radim sigurno 2-3 sata posle ponoci.. kad mi dodje.. i samo na deonicama koje znam napamet.
I opet ne kazem da je to 100% bezbedno, niti da je ok.. ali eto.. to volim.. i to cu uvek raditi..
Polozio sam u januaru, a kola sam kupio u decembru. Vozio sam nekih 20-ak dana svoja kola bez vozachke.. Startovali su me chike u plavom par puta dok nisam imao vozachku, i prolazio sam na dobru zhvaku, i posle sa chashcavanjem tipa 2L koce

I zasto bi sad meni trebalo oduzeti vozachku? A ne onom koji gleda u menjac kad krece, ili onom koji ne zna da krene pod rucnom, ili onom koji daje levi migavac, a skrece desno .. ??
aj peace