Kada zelis da napravis intervju sa poznatom licnoscu iz neke oblasti vrlo je preporucljivo da si i sam poznat u toj oblasti. Super je ako neko znas licno, ali je dobro i ako je poznata licnost cula za tebe. Do sada sam napravio nekoliko intervjua sa vrlo poznatim licnostima iz oblasti kojom se bavim a to je e-marketing i e-business uopste. Kada kazem "vrlo poznatim licnostima" ne mislim poznatim u Srbiji nego u svetu. Sa nekim sam napravio intervju zato sto me znaju a sa nekima zbog toga sto su videli cime se bavim ili su culi za mene. Dobro je i ako ti se prezime lako pamti :-).
Vrlo je bitno da ako vec nekog ne poznajes da radis nesto iz te oblasti po mogucnosti duze vreme na osnovu cega oni mogu zakljuciti da imas kredibilitet. Po definiciji, ako je neko poznat, puno ljudi bi hteli da dobiju intervjue od njih a oni obicno nemaju vremena i ne zele svima da izadju u susret, sto je i razumljivo.
Sto se tice domacih poznatih i "poznatih" licnosti pogotovo na nasoj estradi, tu nisam previse upoznat ali mislim da je verovatno teze dobiti intervju od neke umisljene "zvezde" nego neke prave zvezde u inostranstvu. Naravno ima i ovde profesionalaca pa kada im objasnis cime se bavis i oni zakljuce da je to dobro vrlo je verovatno da ce ti dati intervju.
A sto se tice placanja menadzerima za intervju, ne volim da kazem nikad, ali to ne bih nikad radio. Za domace poznate licnosti sigurno ne bih.
[Ovu poruku je menjao Dejan Bizinger dana 16.08.2005. u 14:01 GMT+1]
Karike.com - povezuje korisnike sa Balkana i
dijaspore od 2007.
Automatika.rs - najveći inženjerski portal na
Balkanu