Citat:
fanfon: Ako si iz zakljucka da su Nemci prihvatili ponudu Madjara za med zato sto je jevtiniji zakljucio da je nas med losiji, onda lose zakljucujes.
Objasni , u svakom slucaju jeste losiji ako (ne)kvalitet nije dovoljan da opravda cenu 2.5 puta vecu da nepricamo o tome da nije prosao kriterijume EU . I opet tvoji komentari su pisani srcem cak izgleda nisi ni procitao moj komentar kada dva puta pisem iste stvari . .... zasto je nas med bolji od madjarskog ? , jer je kvalitet jedino zbog cega moze da bude skuplji a priznjes jeste skuplji i to dosta .. ili je to mozda zato sto je made in SRBIJA , zemlja koja je bombardovana osiromasenim uranijumom pa su pcele zato vece i proizvode vise meda
Ali cak i da jeste tako kao sto ti pricas to bi bilo isto kao da mi proizvodimo passata b7 standardna oprema sa 19 incnim felnama i prodajemo ga za 75.000 evra dok madjari proizvode identicnog passata b7 sa 17incnim felnama za 30.000 evra , izbor je logican ... medjutim mozda neko kupi naseg ako nije dobro obavesten i ima visak pare i kaze "PA fuc@ nas je kvalitetniji ,lepsi, malo udobniji zato je skuplji " . Da ne govorim o trenutku kada dodje do dolaska njihove robe na nase trzite , tu bi tek bio problem .... Ne mislim da je sve strano kavalitetnije od domaceg , ali mislim da su neke grane
privrede na nivou iz kamenog doba , drzavu boli q. za to nema nikakvih pogodnosti (osiguranje ,obuka, krediti itd) koje bi stimulisalo zdravu proizvodnju i barem donekle konkurentnost na trzistu i kao takve kompletne privredne grane propadaju ili opstaju u uslovima mini proizvodnje i imaju ista shvatanja kao i ti .
Sto se tice cene od 5 evra , ne znam zasto je tako jaka cena bila , mozda nije bilo dovoljno robe ni za nase trzite pa je ono bilo u fazonu ,ako prodje o.k ako ne prodacemo ovde , inace cena meda kod jednog lika koji ovde proizvodi je 450din za kg dok kada sam zadnji put u segedinu bio bila je 3 i nesto evra (u prodavnici ) s tim da sam video u Bg na pijaci vidikovac neki klinci su prodavali kg za 200 din zasta mislim da je med + 800gr secera :))))
poz.