Sreca tvoja sto nisi iz Kikinde
A sada ozbiljno

Cim pravite septicku sa 3 komore pretpostavljam da imate dovoljno jak razlog za tako nesto, odnosno puno clanova domacinstva ili pak velikih potrosaca vode. Tako da u vezi prelivanja, razmislite da li zelite da ukljucite i sve olucne vertikale u sistem, jer se tako lako moze desiti da jedna obilna kisa koja pada satima napuni septicku...pa posle morate placati praznjenje. Ukoliko se odlucite da i atmosfersku vodu odvodite u septicku, mozda ne bi bilo lose ukljuciti samo jednu olucnu vertikalu radi ispiranja sistema (pozeljno da bude posle glavne vertikale).
Osim toga, ako je vec pravite u potpunosti betonsku, mislim da je bolje da i zidovi izmedju komora budu uradjeni takodje u armiranom betonu radi bolje kompaktnosti i sigurnosti (umesto blokova zalivenih betonom), jer, na primer (ne znam kolika je dubina septicke) ako su dve komore pune do vrha, a treca prazna, hidrostatiski pritisak koji vrsi voda iz druge komore na pregradni zid izmedju druge i trece komore moze da bude takav da prouzrokuje rusenje pregradnog zida, pogotovo ako je on uradjen lose, odnosno nekompaktno. Osim toga, skoro je sigurno (ako se pregradni zid lose izvede - nekompaktno), da ukoliko se desi da drmne zemljotres, a dve od tri komore su pune (treca prazna), doci ce do rusenja pregradnog zida izmedju druge i trece komore usled dinamickog dejstva vode na taj zid u komorama nastalog usled zemljotresa. Sad, koje su sanse da se nesto tako pod takvim okolnostima desi?

U svakom slucaju, moj vam je savet da to lepo isalujete, i uradite u armiranom betonu i nema da brinete
@drdrksa
izgleda da vam ne radi linak
[Ovu poruku je menjao p3j4 dana 01.09.2005. u 20:31 GMT+1]
Internet forumi su kao javni toalet... udje ko želi, ispiša se gde poželi, i ode...