Koliko ja vidim, vecina ljudi ovde je za legalizaciju, a ako je ovo ovde stvarno kakva-takva intelektualna 'elita' zemlje, sta li je onda sa ostalima...
Dakle, licno sam izricito protiv legalizacije prostitucije u Srbiji. U ovoj situaciji, sa ovakvim institucionalnim mehanizmima koji ne mogu da kontrolisu mnogo banalnije stvari a kamoli jedno ovako osetljivo pitanje, suvisno je govoriti o takvoj mogucnosti. Drugo, zar vi zaista mislite da je bavljenje prostitucijom stvar slobodne volje i racionalnog izbora? Mozete vi da se tripujete do prekosutra da one vole to sto rade, mozete u glavama da motate slike 'rasnih' plavusa i high class prostitutki kakve vidjate u filmovima, i koje bi vam ovakvom legalizacijom postale, jelte, 'dostupne', ali izvolite prosetajte do parka ispred Ekonomskog fakulteta pa vidite kakav je to jad i beda. Neke nafrakana azijatkinje od 45 kg, kad im pogledate face sve su one bukvalno u fazi raspada... To kako one zive ja ne bih pozelela ni najgorem neprijatelju. Ja prema njima ne osecam uopste ni prezir, ni gadjenje, niti ih osudjujem jer su one - zrtve. To nije prost kupoprodajni odnos, ma koliko bi neki voleli da je tako, i to nije obicna roba kao i svaka druga. A i ako je seks 'roba kao i svaka druga', sta cemo sa rezultatom koji on po prirodi stvari donosi? Sta sa decom? Je li i proizvod proizvoda takodje proizvod? Pa ne moze, dame i gospodo, sve u zivotu da bude instant, lako i na brzinu, pa jos uz blagoslov drzave, ma koliko neki od vas to zeleli. Cvrsto verujem da je bavljenje prostitucijom DEGRADACIJA LJUDSKE LICNOSTI i da se time bavi samo osoba koja to MORA. I zalazem se da treba za promenu da razmisljamo o tome zasto i kako to neko 'mora', da se bavimo malo uzrocima a ne jos da velicamo neke bedne posledice. Treba da se bavimo time kako da se u ovoj zemlji stvori zdravo tkivo, mogucnost za razvoj nekih boljih novih generacija a ne da legalizujemo socijalne devijacija.