Oko centrifuge JOJO847 ti kaže gotovo sve i to je tačno. Smer okretanja centrifue može ti promjeniti samo vikler motora, kondenzatorom ne možeš. Očito je broj okretaja centrituge premali, pa je veš još mokar. Tu smo te slabo shvatili, pa smo pričali o presostatu...
Moje razmišlanje ide u tom pravcu. Majstor, koji je v menjao motor je malo suljiv odnosno ima sumljivog viklera motora. Pa sad gdje se moglo pogrešiti:
Kako kaže RexBlanko plava žica na motoru je glavni namotaj, crvena je pomočni. Unimerom možeš meriti otpor jednog i drugog namotaja. Jednu sponku unimera staviš na bjelu žicu i mjeriš otpor prema plavoj i crvenoj. Izmedu bjele i plave treba biti malo manji otpor nego izmedu bjele i crvene. Ako je to obrnuto, promjeni medusobno crvenu i plavu.
Dobro posmatraj smer okretanja kod male brzine neposrasno prije prelaska na centrifugu, malo pre 9. Ta treba biti u vrijeme preklopa ista, pa nije toliko bitno ili ljeva ili desna, samo je strašno bitno, da je ista. Ta prelaz iz male na veliku brzinu ima cilj, da centrifuga lakše počne okretati. Ako to nije tako, centrifuga nema snage, da promeni smer, pa se ona okreče polaganije ali večom brzinom od one kod pranja. Ako to nebi otklonio, motor češ opet na viklanje. Spas za ovu grešku ti je medusobna zamjena žute i zelene žice.
Gore napisano važi za greške kod viklanja. Malo mi je čudno, da je majstor sam morao promjeniti svoj motor, koji ti je prvo promjenio, pa ni taj ne radi. Ja bi ga isto zvao, da obavi posao do kraja kako treba.
LP