Ovako, ko god zeli da kupi jedan sa vodenim filterom mora prvo da zna sta kupuje i da se adekvatno pripremi za to. Jednostavan test bi izgledao ovako: usisajte po celoj kuci i svu prasinu iz vaseg usisivaca (kese, boce) uspite u neki sud i polijte vodom, malo promesajte i prosipite. Ako vam ovakva smesa ne smeta i ako ste u stanju da se borite sa tim svaki put kad usisavate onda ste za ovaj usisivac.
Kupio sam Liv Aquafilter 1500 koji ima funkciju suvog i mokrog usisavanja (usisavanje tecnosti, mada to jos nisam isprobao). Da li sam prezadovoljan? Pa ne bas.
Da li sam zadovoljan njime? Svakako.
Kod ovih usisivaca vam je bitno da imaju veliki otvor za izbacivanje tecnosti, jer verujte mi na rec, necete moci adekvatno da ga operete posle upotrebe. To da ima vise filtera od 2 i nije neka pogodnost. Veci broj filtera stavljaju samo da bi ubili konkurenciju (kao: nas usisivac ima 5 filtera; a nas ima 6, njanjanjanjanja). Ovaj koji sam ja kupio (kosta negde oko 10000 u Nisu) ima vodeni, HEPA i sundjerasti filter. U vodenom se zadrzava krupnija prljavstina, do HEPA filtera stigne ona koja se probije kroz mehurove vazduha u vodi i zadrzava se tu (Odusevio sam se kada sam video koliko je bila sitna, dodje kao talk ili bebi puder). Pa onda vazduh putuje kroz motor i takav prolazi kroz sundjerasti filter koji mu puno i ne znaci. Uglavnom, kad se udahne taj vazduh koji izlazi iz usisivaca osecate samo toplinu motora i nista vise

.
Radio sam betonski ravnjajuci sloj u jednoj od soba i on se nije narocito stegnuo, tako da je bilo malo cementa i peska odozgo (ono sto smo mi smrvili prolazeci kroz sobu) i usisivac je usisao punih 3kg peska i dalje je bio u punoj snazi!!!!! To se desilo iz razloga sto se pesak zadrzao u vodi na dnu usisivaca i nije predstavljao prepreku vazduhu koji je vukao motor. To mi se posebno svidja, nema onog zapusivanja i slabljenja snage motora, a da ne pricam o tome da ni jedan drugi usisivac nije mogao da usisa ni kilogram prasine a kamo li 3 kg peska. Sa prasinom iz ostalih soba, tepisi, itisoni, je islo jos bolje.
E sad ide jedna losa strana. Ovaj usisivac nemojte uzimati za svaku priliku, jer bi vam bilo mnogo da ga svaki put punite vodom, praznite prljavstinu, perete unutrasnje delove i HEPA filter (ponekad). Dakle za tako nesto vam savetujem da odaberete neki drugi, recimo samo sa HEPA filterom. Ovaj je dobar samo za generalno ciscenje, ono sredom i nedeljom.
E sad, ako zelite i da usisavate mokre tepihe onda je ovaj Zakon. S tim sto ne smete usisavati penusave tecnosti, jer se mog u probiti do motora, za tako nesto imate Liv Aquafilter2000 od 2 KW. Ako ima jos nekih pitanja pitajte.
Samo dve stvari su beskonacne - svemir i ljudska glupost, a za ovo prvo nisam siguran.->Albert Ajnstajn