Molio bih sve humoriste ovog foruma da se ujedine i ne pišu ovakve postove!
Citat:
aleksandrin: deda mraze nadji posao neki.
Polako se stvari zaoštravaju, ali ja to ne želim, želim samo mirno da diskutujemo i da malo polemišemo bez velikih tenzija, kao normalan svet.
Kao drugo molio bih vas da mi se ne obraćate sa Vi (ne presiranjem nego kao grupacija) jer ja sam navijač ne huligan, stoka i ne volim da se bijem.

Mislim da smo razjasnili sa time.... Jer ovde ne govorimo samo o Delijama, Grobarima, OFK-ovcima, Invalidima.... ovde govorimo o celokupnom navijačkom društvu u Srbiji koji ima problem sa policijom i obrnuto!
E ovako... neću nikoga citirati, jer ne volim osećam se kao da prozivam toga zbog nečega (sem onog gore citata koji je na mestu kao primer)...
Elem..par vas je gore napisalo stanje engleske.... Ne uporedjujte više nepisan ustav i zakon u Engleskoj i (nazovimo ga) zakon u Srbiji, jer to je kao da uporedjujete nebo i zemlju, ulje i vodu...ali bukvalno tako.
Ali vi mislite da tamo cvetaju ruže, raste sreća i radost da se ICF i Red Devils vole i zajedno pred derbi piju pivo u Pivnici i grle se?!
Nemoj te da mislite tako. Jer ono što vidite na televiziji je samo jako odlično uradjena šminka za ostale!
Da li ste se nekada zapitali kakvo je stanje u Engleskoj u drugim i nižim divizijama, gde ima ukupno 10 (zajedno sa čistačicama) pandura na stadionu?
Dali znate da prosečno na engleskim stadionima u nižim divizijama na gradskim derbijima bude povredjeno (teško povredjeno) izmedju 5-10 ljudi mesečno. MESEČNO! A svega 1-2 umre na tim istim stadionima, i to ne oni koji su sedeli nego huligani!?
Jel vi znate da u Engleskoj na svim stadionima imaju kamere koju su okovane betonom i preko njih je debela bodljikava žica, a da preko glavnog razglasa na svaka 3. minuta ide obaveštenje umiljatim ženskim glasom, "Da je vandalizam na stadionu kažnjiv zakonom"...i pored svega toga, tuče u Engleskoj se dešavaju maltene svaki dan, bilo to na ulicama, pivnicama, a ispred stadion koliko ti duša želi možeš da vidiš tuče, ali zato NA stadionu nema tuča.
Slobodno možete još da postavljate argumente i primere iz engleske, a mogu da vam odgovorim jer sam bio na par utakmica tamo i znam ceo taj njihov fazon, poznajem se sa dosta ljudi koji su poreklom iz Engleske i žive u manjim gradovima i pregradjima Londona i Liverpool-a. Najbolje bi bilo ako na ovom forumu postoji neko ko je iz engleske a pritom prati niže lige u fudbalu, moćiće davam potvrdi sve ovo što sam vam ja naveo.
Da li znate zašto Englezi imaju tako strogi zakon po pitanju navijača od ostalih zemalja gde je isti problem sa navijačima?
Saznajte šta ih je to toliko strašno i veliko navelo da uvedu takav zakon, a što se nije dešavalo u drugim državama!
E ja bi se sada vratio na napu temu, da baš ne idemo toliko u out
Da se odmah razumemo, ja ne podržavam tuče, ja ne podržavam nošenje NOŽEVA i ostalih hladnih oružija.
Jedno vreme je bila i aktivna organizacija ,,Bez noža na tribini", ali nije zaživela iz drugih razloga.
Polomljene stolice u odnosu na jedan život ili izbodenog čoveka nije ništa. Jbm ti stolicu kupiće se nova, ako treba skupiće tribina pare i dati, a život ne može da se skupi.
Te godine kada je ispaljena signalna raketa sa juga koja je na tragediju svih oduzela život mladom Radović Aci, te godine sam bio na jugu u to vreme.
Ispaljivač rakete uopšte nije imao nameru da gadja protivničku tribinu, kamoli da ubije nekoga. Raketa je bila neispravna i mnogi su to na tribini pre ispljaivanja to ponavljali i da se pazi kako se ispljauje, medjutim raketa je poletela u nebo ali je promenila pravac i pogodila jednog dečka na tribini.
Ali nije to opravdanja, sada kao raketa, nije valjala...treba da se sudi tom ko je ispalio (i sudilo se...) ali poenta je da se sve dešava na nesrećnom slučaju, da to nije uopšte bila namera.
Setimo se isto i onog jadnog dečka koji je navijao za Voždovac koga su ubili navijači Rad-a, kada su mu rasekli vrat. To je za najgoru osudu, ali zapamtite da TO nisu navijači... i da se čak protiv njih bori cela tribina za takvo, ne vandalizam neko kriminalstvo s'predoumišljajem. O tome se radi.
Citat:
downer: Kad je paljena džamija posle nereda na Kosovu, u prvim redovima bili su navijači.
E pa vidiš ja mogu iz prve informacije da ti potvrdim da niko od navijača nije palio tu džamiju, ali bože moj...kada MUP Beograda i Novog Sada kaže da su to bili Grobari onda sigurno jesu, i time zamračuju oči narodu koji nema veze sa navijačima, i normalno da on nikada dok je on živ neće pustiti svoje dete ili unuka na stadion, halu, bazen...
To je problem, što ova vlast u Srbiji pokušava na sve moguće načine da ukine navijački pokret u srbiji koji ima i te kakvu vrednost i respect u svetu.
Mnogima nije dopušteno da govore javno, a mnogo toga bi rekli i razrešili dileme, ali kao što sam rekao nije im dopušteno jer trenutno provode godine i godine iza rešetaka, i od očiju istine i javnosti.
A da se vratimo na malog Vasića kome zamalo da otkinu glavu sa ramena? Šta ćemo sa njim? Jel možete takvo vandalstvo da prećutite, što uredno radi MUP Srbije i prave se svi ludi?
Šta ćemo sada sa ovim koga su panduri sigurno unakazili jer su ga tukli sigurno 30 min bez prestanka? Jel možeš ti da opravdavaš taj snimak? Eto pa pogledaj ako nisi ?!