Sta vam je ljudi, muzika kao i svaka druga. O ukusima ne vredi raspravljati. Svaki covek se prijatno oseca dok se cuju odredjene vrste muzike a druge ga nerviraju i dozivljava ih kao obicnu buku. kad neko kaze:
Citat:
steewsc: Ja sam licno protiv toga!!!
u kontekstu price o nekom muzickom pravcu, ja redovno pomislim kakav to on psiholoski problem ima. Muziku mozes dozivljavati kao prijatnu ili neprijatnu za slusanje, nije to nesto za sta i protiv cega mozes biti.
Kod nas je sistem vrednosti totalno poremecen, na stranu to sto je nekvalitetna muzika polularna, to je tako u celom svetu, daleko je interesantnija masovna pojava svojevrsnih srpskih Don Kihota, kojima nekvalitetna muzika smeta i koji se protiv nje bore. Pardon, previse generalizujem, ne smeta njima svaka nekvalitetna muzika, smeta im samo tzv. turbo folk. To su uglavnom ljudi koji u zivotu nisu usli u biblioteku niti znaju ista o umetnosti tako da im je jedini nacin da se intelektualno istaknu taj da stalno ukazuju na ljude koji su jos vise intelektualno zakrzljali od njih samih. Postoji li laksi nacin da sebe prikazete kao intelektualnu elitu nego da sacekati da neko naidje i kazete "brate, misiim pazi koji seljak, ***ote!"?
Da, moram da kazem za ljude sa strane, nasima je vec poznato, u Srbiji mozes biti sve - i danguba, i dzabalebaros, i veciti student, i prevarant, i svercer, i lopov, i kriminalac, i ubica, bilo sta od toga mozes biti i bices smatran za cenjenog i postovanog gradjanina Srbije, jedino nikako ne smes ziveti u selu, to je sramota, svi ce te pljuvati i prezirati. Masovna je pojava da se sinovi poljoprivrednika bez razmisljanja odlucuju da napuste porodicnu tradicionalnu poljoprivrednu proizvodnju, odlaze u grad i zaposljavaju se u gradskoj cistoci kako ne bi bili seljaci. Nije sad da je "djubretar" nesto posebno cenjeno zanimanje, ali je svejedno 1000 puta cenjenije nego "seljak".
Da, postoje seljak i "seljak", poznatiji kao "ljakse". Dok je seljak nedvosmisleno covek koji zivi u selu, "seljak" tj. "ljakse" je epitett koji se upotrebljava umesto komplikovanog izraza "mentalno zaostaliji od mene". Da bi se oslobodili tog epiteta, mladi ljudi moraju da urade mnogo stvari. Izmedju ostalog, ne smeju da govore "u selu" vec "na selu" (ako se neko prepoznao, sorry). Da, ljudi u gradu koriste svaku mogucu priliku da se podsmevaju ljudima u selu zbog nepravilnog govora a ljude u selu nikada nisam cuo da se podsmevaju ljudima u gradu zato sto kazu "na selu" i koriste mnostvo drugih gramaticki neispravnih izraza. Ako nekom nije jasno zasto je neispravno reci "na selu" neka pita za objasnjenje, mada mislim da bi svakom sa vise od 3 vijuge u glavi trebalo da bude potpuno jasno. Nego, da ne odlutam od teme, svako ko nece da bude "ljakse" treba da prihvati gomilu nepravilnih izraza, treba da usvoji razna nenormalna pravila ponasanja i na kraju naj vaznije - treba da "bude protiv" turbo folka.
Ocekujem pljuvanje zbog ovoga sto sam napisao, nemojte me razocarati

Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.