Slazem se za Ariston, jako lep dizajn, ali na zalost ne radim ih pa nemam konkretne iformacije.
Sto se Candy-ja tice to je preporucena MP cena koju ti moze potvrditi i uvoznik. Po recima nekih ljudi (musterija) neke veletrgovine imaju nesto nize MP cene u odnosu na uvoznika (2-3k). Ovaj podatak nisam licno proverio, ali smatram za istinit jer sam cuo isto od vise razlicitih ljudi.
Sto se karakteristika masine tice, u prospektu to lepo izgleda, ali u praksi jos nije potvrdjeno jer je to nov model koji se tek pojavio na trzistu. Neki raniji modeli sa susenjem, imali su problem sa kanalom kroz koji prolazi vazduh jer je bio nesto manjih dimenzija i desavalo se da se cesce zapusi nego kod starijih modela. Naravno ciscenje radi servis (nije predvidjeno da moze da uradi i korisnik, ali ko zna i ima alata...) i mislim da se i u garanciji naplacuje. Sto se tice takvih i slicnih problema Candy-ju su poslati dopisi i oni to u proizvodnji i isprave.
Generalno su im masine dobre i nema mnogo reklamacija na njih. Uglavnom preporuka za kupovinu.
Naravno, ako se susenje cesto koristi i ako postoji mogucnost (prostorna, materijalna,...) mnogo je bolje resenje kupovine masina za pranje i susenje odvojeno. Naravno pri kupovini obratiti paznju (posto vecina prodavaca to ne zna ili ne kaze) da masina za pranje treba da ima bar 800 o/min, da masina za susenje nebi trpela dodatno opterecenje i da se ne pokvari brze. Vec je pisano o ovome u ovoj ili nekoj slicnoj temi.
Posto vidim da je sirina od 44 cm zapala za oko, pretpostavljam da je prostor problem ;)
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.