Skidanje kilaze se ne primenjuje na sve ljude isto, bas zbog toga sto nisu svi ljudi iz istih razloga gojazni...mrsavljenje na brzaka naravno ne ide, jer nisi ni nabacio te kilograme na brzaka, vec je to bio jedan duzi period, jel' da.
Evo mog slucaja. Ja sam ukupno 12 godina bio "bucko" (and more), sve do ovog proleca...i rekao DOSTA ! Za otprilike 3 meseca skinuo sam 15 kg. Kod mene je ustvari jedini problem bio - u glavi. Navikao sam da se pretrpavam hranom, cesto sam posecivao frizider u toku kasnih vecernjih sati, davio se u slatkisima itd. Kada bih osetio i najmanju glad, mlatio sam klopu kao da mi je poslednji obrok u zivotu, daleko bilo

. I nisam to nikako mogao da prekinem...sve dok nisam primetio da npr. vise ne mogu da udjem u pantalone koje sam kupio samo godinu i po pre toga.....da, i jos jedna stvar me je "otreznila"...uporedjivao sam fotografije od pre 12 godina (192 cm/85 kg) i one koje su slikane prosle zime (192 cm/110 kg). I tu padnem u bedak...i odlucim da se nesto mora promeniti. Now or never. Tako sam poceo da regulisem ishranu. Nikakve dijete, nikakvi preparati...smanjio obroke, izbacio beli hleb, gazirana pica i drasticno smanjio slatkise...za veceru voce. A nije lako...bez obzira sto organizam nije bio gladan, mozak je govorio da mora da se jede. Uzas, teska kriza...postoje i propratni efekti...kada se organizam navikne na unos tolike kolicine hrane, pa odjednom mu uskratis tu kolicinu...mogu da se pojave i problemi sa varenjem...konkretno - opstipacija.
Mada, vredi se zrtvovati. Sve je to proslo i drago mi je sto sam uspeo...sada mi one pantalone koje nisam mogao da obucem, spadaju

...jos malo da se bacim na neke vezbe da zategnem stomak...
Jbt, sad dok citam ovo sta sam napisao, zvuci mi kao reklama za neki preparat. Jos mi samo fali da pocnem da cmizdrim od srece kao one zene po reklamama za razne "bioclinica-bozen-whatever" proizvode