Hvala svima na savetima, bio sam juče u antikvarnici „Dveri“ i tamo kupio za pomenutih 12 000, stvarno je lepo očuvano i mislim da sam dobro prošao.
Dogodila mi se i jedna zanimljiva epizoda, naime, trebalo je da obavim više stvari u Beogradu ali čim sam stigao prvo sam svratio u antikvarnicu. Pogledam ja Rečnik, vidim OK je, razgledam šta još ima od knjiga i primetim da nema baš mnogo stvari koje mi trebaju. Pitam prodavca za još jednu knjigu koja mi je takođe posebno bitna, on se seti da ima to negde i svuče je sa samog vrha jedne police, direktno ispod plafona, otprilike prst prašine na njoj (čitaj: koje li budale ovo traže

; na stranu to što su me antikvari koje sam ranije pitao za istu knjigu kledali kô đavola i čudili se gde li sam to iskopao i šta će mi to). Pošto mi se nije mililo da vukljam debele knjige kroz Beograd dok ne uradim i ostalo, kažem da ću se vratiti za sat-dva i zamolim prodavca da mi pričuva knjige (što je sigurno, sigurno je). Reče čovek da nema problema, mada nema potrebe, niko to ne traži, kao baš će sad za taj sat-dva da naiđe navala.
Elem, ulazim u antikvarnicu po drugi put, prodavac priča s nekim mladićem, mene onako samo okrzne pogledom i konstatuje da sam tu, tek se mladić odjednom seti i pita ima li ova druga knjiga (ova što beše s prstom prašine)! Kaže čovek da je bio samo jedan primerak i da je ostavio meni, ja pazarim i odem.
Ajd nek posle neko kaže da ne treba žuriti, da mi niko ništa neće pokupiti ispred nosa!

Marfi je ovaj put poražen za korak.
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 16.09.2006. u 14:17 GMT+1]
Ljubičice crvena, što si plava kô zelena trava.