Sto se tice gexi-ja, ja imam zamerku prevashodno na unutrasnju sondu za merenje temperature, mislim da je netacna, jer sam uvek trebao da postavim 2-3C manje, da bi temperatura bila normalna. Znaci 20-21 na klimi, a temperatura 23-25C u sobi. Ali smo se na to navikli. Videcemo kako ce biti sada i preko leta, kada klima radi u suprotnom smeru, tj hladi. Imam utisak da je sa i feel funkcijom to malo bolje radilo, ali opet nije bilo tacno. Imam zamerku i na unutrasnju jedinicu, sto se povremeno desavalo da bas jace cuje po nekoliko minuta, pa onda postane skoro necujna. To se desavalo, ja mislim, kada se zada da unutrasnji ventilator malo jace duva, onda se prvo 2-3 min bas cuje, posle sve normalno. Nije uvek, ali se bar 10 tak puta u toku zime desilo. Znaci nije samo zvuk ventilatora, nego i neko tiho brujanje, koje pri istoj brzini nestane posle nekoliko minuta. Dali je mozda unutrasnja jedinica lose postavljena, tj pricvrscena, ili je neki problem u osovini ventilatora, ne znam...
Sto se tice krckanja plastike, po meni je to bilo sasvim zadovoljavajuce, jeste da ponekad krcka, ali nista strasno niti simptomaticno. Interesantno je bilo da klima ama bas nikad nije imala trunku leda napolju, niti u toku rada, niti kada je u defrostu. Posto je podosta odvojena sa zadnje strane od zida, to sam mogao uvek da pregledam bas lako, znaci trunke leda ili inja nikad nije bilo. Zadnja dva meseca ja nisam primetio da je jednom otisla u odmrzavanje. Mislim da grejaci spolja rade posao bas kako treba. Toplota vazduha koji duva je bas velika, sto neko rece kao fen. U danima kada je bilo u kontinuitetu -5 do -10C, nije bilo nikakvih problema, stan je bio topao. Koliko sam mogao da primetim, ova klima radi i ispod 200w, jer sam mnogo puta na meracu gledao i potrosnju od 150-170w. Vazduh je tada bas mlak, ali ga unutrasnja jedinica ipak salje u prostor. U prostoru koji smo grejali, tesko je bilo da se bilo kada oseti da je zahladilo, cak i u onim danima kada je bilo bas hladno. Usmerivaci duvanja (levo desno gore dole) preko daljinskog su super stvar, te mislim da i oni mogu podosta da uticu na sveukupnu ekonomicnost i komfornost ove klime. Sto se tice potrosnje prezadovoljan sam. Kao sto sam u predhodnom postu napisao, potrosila je od pocetka novembra ukupno 950 kw, samo decembar 350 kw (mereno onim meracem koji su vecina ovde kupili).
Obzirom da nam je ovo prvi inverter, mi smo prezadovoljni. Neuporedivo je sve bilo bolje u odnosu na raniju fix samsung 12 klimu. Moja gornja zapazanja se odnose bas na stvari o kojima je podosta pisano u ovoj temi, iz koje sam mnogo toga naucio. Ne znam samo koliko je to kvalitetan uredjaj na duze staze, obzirom da to nije brend iz prve linije (mislim na Fujitsu, Mitsu, Toshiba, Daikin...) i da mu je cena bila sasvim ok (oko 650e) . Mozda ove godine uzmem jos jedan inverter, hmmm..a kako stavri stoje i ukoliko ga jos uvek ima, nije cudno da se opet odlucim za gexi. Steta samo sto ga ne prave u manjoj varijanti.
1xVivax Gexi 12 (2013) - 40-55m2 (23-25C)
1xGeneral LLCA09 (2015) - 15m2 (24 C)
2x General LMCA12 (2017) - 40m2 (23-24C)
1xFujitsu 12LMCE (2020) - 31m2 (24C)
1xFujitsu 07LMCE (2022) - 15m2 (20-24C)
2xFujitsu 12LMCE (2022) - 2x32m2
1xFujitsu 07LMCE (2021) - 15m2
1xFujitsu 07LMCE (2022) - nemontirana