sasamanas:
Citat:
drvac:
Citat:
sasamanas:
Za sad sam zadovoljan da ne kazem prezadovoljan klimom. za hladjenje sam vec pisao hladim preko 50kvm oko 58( zanci sve sem one sobe levo na planu koji sam okacio)
Grejanje na ovim temperaturama greje predobro, ne muci se uopste.
E sad cisto sumnjam da je realno da na minusu greje 50 i nesh kvm.
Bicu realan i iznosicu tacne podatke naravno, spremio sam onaj lasersi ic merac temperature + treba da mi stigne neka mini metero stanica da merim unutra + spolja.
Nego posto mi je direktno vezana na osigurac (nema uticnicu) kako da merim potrosnju ? Posto su one varijante sto lice na osigurac a idu u tablu i koliko je to dobro stavljati u opste ?
Kako ti se cini Midea jel uspeva da zagreje prostor? ovih dana je temperatra isla u minus a preko dana kretala se do 3-4c kada je vlaznost veca i nepovoljna za klimu.
Evo da se ja javim u vezi ove Midee i iskustva.
Znaci ovako, grejanjem ovom klimom sam prezadovoljan, znaci do dana danasnjeg sa svim onim minusima klima postize bez problema ili nekog veceg mucenja zeljenju temp.
Kako su krenuli hladniji dani-noci teze odrzava zadatu temp postavljenju na daljincu (ne da se muci neko pricam o preciznosti) situaciju resim tako sto ili dignem za 2 stepena u odnosu na koju zelim ili iskljucim automod za ventilator i stavim brzinu 2 ili 3.
Ja sa ovom klimom grejem direktno 30 kvm znaci dnevna soba u kojoj se nalazi, a duva ka hodniku oko 10 kvm nemam vrata izmedju hodnika i ostatka sve je otvoreno i spavacoj sobi 12kvm ( nju ne grejem konstantno vec ono odrzavam kad kad otvorim vrata s tim da nikad ne dozovlim da padne ispod 17-18) u glavnom je do 20 c u toj spavacoj sobi. A i wc je na tom putu oko 5 kvm, on se grje boljerom ali bukvalno :)
Racunica je da ova klima greje oko 50-55 kvm kod mene ( imam jos jednu sobu 12-15 ne mogu da probam i nju da grejem jer je krs i lom u njoj, mada bi to bilo isuvise bezobrazno da i to trazim da ugreje)
U dnevnoj sobi nikad preko dana nije ispod 22 a najcesce 23-24, spavaca kao sto sam naveo nikad ispod 18 a obicno oko 20. Hodnik je verovatno topliji od spavace sobe jer prvo tuda ide vazduh ali nisam merio. Nocu padne sve za po 2-3 c.
Do sada sam klimu mozda 5-6 noci ostavio klimu da radi celu noc.
Planiram ovih dana da je upalim i ne gasim 2-3 dana da testiram potrosnju. Nocu mi je najrelanije da istestiram jer necu imati druge potrosance a znam da mi je letos bez klime potrosnja nocu bila od 0.75 do 1kw za celu noc ( frizider i ostali uredjaji koji su pogaseni ali trose i dok su u stend baju)
Inanace moja letnja potrosnja je isla od 250 pa do 300 max sa hladjenjem.
Za mesec oktobar sam utrosio 530kw sto ispada da je na grejanje otislo izmedju 230-280 s tim da relano, mnogo cu kraci dani osveteljenje radi vise nego leti, a ja imam 19 halogenih sijalica u spustenom plafonu. Mismim da je relano potrosila do 200kv max.
Testiracu je nocu pa cu tacno znaci, s tim da svi znamo da su danju jos povoljniji uslovi.
Kad smo vec kod tog merenja, posto je meni direktvo vezana znaci nemam uticnicu vec ide kabal direktno sa osiguraca i iz table. Znaci da bi merio trena bi neki koji meri i ugradjuje se u samoj tabli.
Jel zna neko neki pouzdani ?