Citat:
smfiliptako da bih ti ja radije savjetovao da svracas na pumpe da kupujes hranu i pice,jer pumpe ne da su im ciste nego...
Autogrill se uglavnom i nalazi u sklopu pumpe. Meni su delovali sasvim OK. Ja sam bio u nekoliko autogrillova na autostradama A4,A26,i A21
Citat:
Takodje,ne zaboravi putarine,koje nisu ni malo jeftine,i ako imas kreditnu/debitnu karticu obavezno je ponesi da se ne bi na naplatnim rampama nogama sporazumjevao sa ljudima koji ne znaju engleski,a misle da znaju srpski :) Ovako samo pruzis karticu i cao...
Da zaboravio sam i to da napomenem, i sto je najgore stvarno niko ne zna engleski, cak neki i kapiraju engleski ali ti odgovaraju na italijanskom uz malo mimike, kako bi sto bolje "razumeo"
Citat:
Sto se tice goriva,oznake im nisu iste,zato pazi sta sipas,raspitaj se sta je sta :)
cijene su relativno visoke za nase pojmove,ali moze da se nadje i tu izuzetaka...recimo,boca od 1,5l vode u Veneciji kosta 3,00eur! a u Lidu oko 0,70eur
Nikad ne treba kupovati u mestima koje su turisticke atrakcije. Najbolje po hipermarketima. Ima jedan Carrefour u blizini Venecije, odmah pored autoputa A4.
Citat:
a sto se tice vize...treba ti i schengen viza za SLO,drugacije neces proci,velika su zakerala ti slovenci,prosto nisam mogao da vjerujem da su onako kruti i hladni :(
U sustini dovoljna je viza za italiju, ali pazi da ti ne istekne, cini mi se da moras da se vratis 3 dana pre isteka vize, tj.da u Sloveniji u tranzitu budes maksimalno 3 dana do isteka vize. Ne bi trebao da imas problema.
Nadam se da cemo sto pre biti na beloj shengen listi, ili bar da Hrvati ne uvedu vize, posto stvarno ne bih vise mogao do Italije da idem preko Madjarske i Austrije kao 90-tih godina, ovako si za 6-7 sati u Trstu.