U dosadasnjoj voznji nisam primetio nikakve lose znakove. Resio sam da postavim ovu temu jer sam isao par puta u servis i menjao delove, nista specijalno ( kablovi, diskovi i ostale tekuce stvari tipa kais PK kais itd ) i cene za FORDA kao i za ruke su za moj budzet prilicno visoke. Kada sam ugledao taj beli dim i video kako se ulje potrosilo nije mi se pricalo ceo dan. Mislim se samo mi fali sada jos neki veci kvar pa da bankrotiram. Razmisljam se da ga udam, jer ako me saceka neka veca popravka ...
Ne razumem se preterano u automobile. Pazim redovno na tecnosti i stari koje mogu golim okom da uocim ili cujem.
Evo moj problem se nastavlja i danas.
Znaci
Konstantno dimi kada je malo hladnije ( cak i kada je temp 10 stepeni. ) pogotovo na leru
Ulje je spalo na sredinu
Kada pogledam nakon voznje zadnji lonac tacnije auspuh na njemu se nalazi malo vode, vlage ili sta je to vec
Drugih indikacija nema
Proverio sam
Ulje deluje dobro, boja nije katran vec opet nesto izmedju :)
otvorio sam prelivnu posudu za vodu i turirao nikakvi se baloncici ne pojavljuju
podigao merac za ulje takodje turirao ne vidim da duva
Ne znam ljudi zato vas i pitam. Citao sam neke ranije forume, pa sam zakljucio da moze da bude NISTA ali i
dihtung glave, gumice ventila, sagorevanje, kondez, lose gorivo .... itd
Na zalost meni nema mira a bolje vas da pitam nego da odem u servis pa da oni nagadjaju tako sto ce da mi vrsljaju po motoru i to zestoko naplate . Hvala ljudi unapred i nadam se da ce me auto sluziti posto sam ga polovnog uzeo na kredu.
S