vladd
Član broj: 37217 Poruke: 12060 *.ptt.yu.
|
Ne, mehurici su cista elektroliza vode, znaca gas "praskavac". Veca zapremina je posledica zasicenog elektrolita, kod punog accu. Pojava mehurica, u relativno znacajnoj kolicini (iskustveno, par mehurica usekundi), ako se pojave na nizem naponu akumulatora, siguran je znak loseg stanja ploca. Kod punog accu, javlja se par mehurica na minut, posto je struja mala.
Uostalom, ja vise i ne poznajem ljude koji krpe cipele, ne racunam "flekice", a ozivljavanje akumulatora, koji je blizi otpadu nego kolima jednostavno ne razumem, vise.
Los akumulator pravi niz problema, od startovanja (koje direktno "kaznjava" vozaca), do loseg rada motora, povecane potrosnje goriva, nagomilavanja ulja po cilindrima i svecicama, patiniranje platina( a "ti" sto imaju platine na kolima najteze kupuju accu), los rad bobine, preopterecen alternator, ili usijani dinamo.
Pa sta vise treba, zasto nekome kupovina accu deluje kao "kazna" ili "maler" u zivotu. Za mobilne (znam par "slucajeva") ne trepnu ljudi i daju 40 evra za bateriju, a za kola ...teeesko, mucno, kukaju danima, isti ti ljudi koji "neguju" "jeftini" mobilni, guraju po snegu, kupuju kablove za startovanje, tablete za "ozivljavanje", prave "pobocne" troskove i preko 20€, samo da ne kupe "zlo". Da ne pricam da ce ih "docekati" remont anlasera, alternatora, zamena svecica, zalepljene karike... O toj "problematici" ne razmislja ni 1% vozaca, koji sebe smatraju "ozbiljnim", sa poznavanjem vozila.
Kablove i punjac sam poklonio, kupio Bosh silver, vozim se dve godine, i leti i zimi, bez razmisljanja i da imam akumulator, a kada zanemoca, isti takav je 3700 din... I to su troskovi "odrzavanja" a ne samo "filteri i ulje"..
Nije reklama za Bosh, samo je bio dostupan, na trzistu, kvalitetan accu sa gel-om, sada je veci izbor, ima i boljih accu..
Poz.
|