Citat:
Lesli Eldridz: I takodje je istina da u tzv otvorenim drustvima nije nista manja represija ideja nego u komunizmima, fasizmima i socijalizmima
Nije valjda da stvarno ovo mislis?
Citat:
...u sta imamo priliku da se uverimo i na ovom topiku. Gde se odmah kaze da klevece i laze svako ko drukcije kaze od ovih koji zastupaju tzv liberalizam i tzv otvorena drustva.
Upravo je suprotno, komunisti i oni koji su protiv demokratije i kapitalizma optuzuju pristalice otvorenog drustva, evo tvojih citata:
Citat:
Treba da ima na svetu mesta i za one koji su prozreli te vase lazi.
Citat:
Inace sve su ovo ostalo podmetanja, lazi i propaganda.
Citat:
Kako vas ne mrzi vise. Otvorena drusta i liberalizam, nije nego. Prvo mu sve uzmi i opljackaj ga, a onda plati neke tamo da napisu nesto sto nazivas zakonima, i onda ga teraj da se sad on ponasa po tim tvojim "zakonima". I jos mu pricaj o nekakvim "jednakim sansama". I proglasi sebe za "najboljeg" i "najuspesnijeg" . Bla bla bla.
Citat:
Idite pitajte stvarne ljude koji proizvode sta znam, kruske ili prasice, sta misle o otm vasem "slobodnom trzistu" , manite vi ove prevarante sa TV - a i njihove price i ove bankarske krvopije koji su mozda i najgori od svih. Niko od njih ne ume ni sijalicu da promeni i nista u zivotu nije stvarno uradio osim sto je pricao nekakve filozifije i bockao nekakve brojke na digitronu, a ovamo on zna o nekakvom slobodnom trzistu i konkurenciji. More mars.
Citat:
Ti samo pricas isto sto i svi ostali koji propagiraju "velicanstvenost" tog sistema
Iako ja nikada nisam rekao da je sistem velicanstven nego sam rekao da ima mana.
Dalje ti otpuzujes kako smo mi pristalice drustva zasnovanog na animalnim instiktima a ti kazes:
Citat:
Pa ako cemo posteno, i ja bih vrlo rado pojeo dzigericu nekima koji su sve ovo zakuvali, i to uz "some fava beans and a nice chianti". Eto vidis.
Citat:
Pa to je samo ako tog ciju bi jetru jeo smatras covekom, sto je diskutabilno za vecinu ovih koji su sve ovo zakuvali i kojima sve ovo odgovara. Ako ih gledas drugacije, onda moze.
Ne, zaista ne znam ko je pristalica animalnog instikta.
Jos tvojih lazi:
Citat:
A i do skoro je taj obicaj jedenja ubijenih neprijatelja postojao cak i u civilizovanih Evropljana kojima smo navodno bliski po mentalitetu.
Bilo je i lazi o smanjivanju poreza u Singapuru (a u stvari se povecava).
Onda sam sebe pobijas kada pricas o represiji u otvorenim drustvima:
Citat:
Kad je Idi Amin dosao na vlast u Ugandu, on je sam sebe proglasio za dozivotnog sampiona teske kategorije u boksu u Ugandi, jer se nekad i time bavio. E to ti je ta ista prica, a razlike su u nijansama.
Nesto se ne secam da je Idi Amin odrzavao otvoreno drustvo. Znaci ti primere onoga sto ti pricas da se desava u otvorenom drustvu nalazis u sistemu koji nije otvoren. Gde je tu logika ja stvarno ne znam. Sam sebe pobijas, ne treba mi da dajemo argumente :-) O represiji koja bi zavladala si sam dovoljno rekao:
Citat:
Zabraniti sve sto je stetno po drustvo, kao u Singapuru, i nemilosrdno odstranjivati iz drustva elemente i pojave stetne po drustvo, koje upisivati u tefter od malena, cim pokazu asocijalno ponasanje.
Citat:
OK, ajde necemo bas sve da postreljamo, nego samo one koji su to zasluzili. Pazi, kriminalci su i oni koji su koristeci polozaje ili veze opljackali drustvo devedesetih, a onda platili da se to stanje legalizuje, eno Mladja im oprostio, a i pokojni Djindjic isto, sto jeste jeste. To su ovi "tajkuni". Pa onda, i davanje ili primanje mita je kriminal. Pa onda nepotizam, to je isto vrsta kriminala. Sa ovima sto obijaju trafike je najlakse. A onda cemo one koji su sve njih velicali u medijima i koji su tom nacinu zivota davali neki "glamur" kako oni sad kazu. I tako redom, kao svi normalni ljudi. Svi su oni suvisni za drustvo.
Znaci ti predlazes da na vlast dodju nasilni ljudi i ubice koje su spremne da izvrse revoluciju. I pored svega mislis da medju njima nece biti onih koji bi to radili iz licne koristi?!? Jeste najbolje je da nam budu ubice koje su postreljali svakoga ko se ne slaze sa njima. Verovatno bih i ja zavrsio na tapetu jer se po vasem misljenju zalazem za dekadentno drustvo koje velica kriminal...
A evo malo o logickoj diskusiji koja moze da se vodi sa tobom:
Kazes:
Citat:
A ko je taj koji ce da odredjuje, tacnije namece i to agresivno kroz sve medije, da je jedinio merilo uspeha u zivotu kolicina novca koju je neko stekao?
Kada ja tebe pitam ko je taj koji ce da odredjuje sta treba cenzurisati a sta ne i ko ce da bude na vlasti a ko ne, ti mi odgovaras ovako:
Citat:
I dosadni su neki vise sa tim podmetanjima koja su negde culi od onih kojima odgovara sve ovo, mislim na ova pitanja tipa "ko ce to da odredjuje" , "ko ce ovo" , "ko ce ono"....Sto se tih pitanja o konkretnim predlozima tice, to je cisto vas kapitalisticki pristup. Zasto bih ja imao konkretan predlog za svako pitanje
Znaci ti mozes to druge da pitas ali tebe niko ne moze i kada te neko pita odmah kazes da su to sitne tehnikalije inakaradnost danasnjih demokratija. Kako to mogu da budu sitne tehnikalije?!?
Citat:
Ako nije, zasto se onda konstantno povecava broj onih (koji je i tako blizu 50%) koji u tzv razvijenim drustvima koriste antidepresive ili nesto slicno? Ja jos nisam cuo da srecni ljudi piju antidepresive. Alkohol mozda piju, ponekad, ali za antidepresive nisam cuo.
Mozda ti nisi ali vecina njih jeste samo sto kod nas ljudi uzmu na svoju ruku bensedine dok na zapadu ti lekar pripise lek pa onda tamo izvanicno ispadne da je vise njih depresivno a u stvari je drugacije:
Evo malo statistike o broju samoubistava:
1. Litvanija
2. Rusija
3. Belorusija
Na prva 3 mesta su zemlje gde ljudi "nisu depresivni kao na zapadu" i ne piju antidepresive...Mi takodje imamo losije statistike od Amerike.
Idi probaj da nekoliko godina zivis u nekoj zapadnoj zemlji pa onda pricaj koji je sistem bolji. Ja sam ziveo i u nasem socijalizmu ali i u razvijenoj zemlji pa smatram da mogu da budem merodavan.
A sto se tice zatvorenika po glavi stanovnika, tacno je da je USA na prvom mestu ali nije USA jedina demokratska i kapitalisticka zemlja. Sve ostale razvijene demokratske i kapitalisticke zemlje imaju manje zatvorenika nego istocnoevropske i druge nerazvijene zemlje. Na drugom mestu iza USA je Rusija, na trecem mestu Belorusija, tvoj Singapur je na visokom 12. mestu i ima vise zatvorenika po glavi stanovnika nego bilo koja razvijena evropska zemlja ili Kanada, Australija, Novi Zeland itd...
Javi se kada budes bio spreman da s argumentima ucestvujes u diskusiji a ne da imas dvostruke standarde.
[Ovu poruku je menjao srki dana 28.12.2006. u 15:42 GMT+1]