Ja sam igrao SA online par puta..
Al evo ukratko..
Pretezno je zastupljeno na online igranju (multiplayer), klasicno makljanje po gradu.. Znaci spawn-ujes se negde, i krenes u potragu za ostalim igracima (koje vidis na radaru i na mapi), po gradu.. Kad se sretnete, udri..
E sad, postoje serveri na kojima je pored rokacine, zastupljeno i trkanje.. Pocevsi od bicikla, pa po onoj planini, preko motora, bagi-ja, do raznih automobila.. Kao sto si imao one misije kad se trkas sa kompom, e sad se trkas sa ostalim igracima.. Valjda uz to mozete i da se rokate..
Postoje razni klanovi po serverima.. Pa je najbolje da se igra sa ortacima protiv drugih klanova..
Evo moj primer.. Ulazim ja prvi put na server, motam se malo po mapi.. Naletim na par argentinaca (pored nick-a im je pisalo ARG

), koji su se vozikali kolima i radili drive-by rokanje.. Izlecu iz kola, krecu da me rokaju, i odjednom se pojavljuje neki srbenda i krecemo zajedno da jurimo kolima argentince, koji su vec sad spali sa cetvorice na dvojicu..
Na kraju se ispostavi da je taj srbenda komsija iz kraja.. strasno
Al eto, igrao sam par puta gta preko neta.. I nije lose. Znaci onaj ko gotivi gta naslov, svidece mu se i multiplayer..