@mojo12 (i ostali):
Algoritam u prilogu radi dosta bolje. Postoje još dva-tri slučaja koja treba obraditi, ali sad nemam vremena za to, čim ugrabim malo — dovršiću. U svakom slučaju, čini mi se da ovo u 99 % slučaja nalazi optimalno rešenje (može se napraviti i primer gde ga ipak ne nalazi, ali nije jednostavno; naravno, neću da kažem u čemu je stvar, to ostavljam vama za zanimaciju

, dok ne budem imao malo vremena da i te izuzetke eliminišem).
Mrzelo me je da pravim interfejs, pa evo objašnjenja kako funkcioniše. U prvom redu treba uneti zadati broj; u drugom redu treba uneti šest brojeva dozvoljenih za korišćenje, razdvojenih prazninom. Ukoliko je format brojeva kao u
Slagalici, program radi kako treba (uz pomenute izuzetke); ukoliko je format drugačiji (recimo, nisu sva prva četiri broja jednocifrena, dvocifreni i trocifreni nisu iz skupa iz kog se biraju u kvizu itd.), uz prekoračenja izvesnih ograničenja doći će do greške, ali ako brojevi zadovoljavaju programska ograničenja (da ne pišem sad šta to tačno podrazumeva, probajte pa vidite) — rezultat će biti očekivan.
Eto, ako neko ima komentara — pročitaću ih vrlo rado.
Ljubičice crvena, što si plava kô zelena trava.