Citat:
Emil Ranc: Hehe, pa kad nemaš dobar cooling system. Ja lepo otvorio kućište s obe strane, s leve strane kućišta stavio onaj veliki ventilator s buvljaka (30-40cm, kolko li ima u prečniku), procesor nije prelazio 45, ploča 40, a hdd do 35 max. A da naglasim da mi se soba nalazi na kraju kuće, s južne strane, u potkrovlju. A klima uređaj na opravci! Pa ti vidi
Moraću i ja da pređem na alternativne (čitaj: očajničke) metode
Cooling system je solidan, ali je taj HDD krš neopevani. I pored toga što stoji u racku koji ima dva kulera (jedan napred i još jedan pozadi), greje se k'o lud. Procesor i ploča me nimalo ne zabrinjavaju, AMD je inače poznat po tome što voli da žari i pali, evo sada je na 62 i radi OK. Njemu temperatura nikad nije ni padala ispod 45-50, koliko se sećam.
Btw, i moja soba je slično pozicionirana, ubedljivo je najtoplija u celoj kući (ne računajući potkrovlje
), a strujanje vazduha je misaona imenica. Gledajući vremensku prognozu za naredni period, nosim se mišlju da emigriram u podrum, ali nemam srca da cimam SBB tehničare da po ovoj vrućini izlaze na teren ne bi li mi produžili kabl za nekih 20m koliko mi fali do tamo...