Ne znam sta da vam kazem momci, moj je kod nas od '95, drugi sam vlasnik '90. god), sad ce 250000km, benzina mi nije trosio vise od 6.5l/100km, gas mi je ispod 7l/100km... Karburator je servisiran pre godinu dana, ultrazvucno, u ns-u, tada je gas pao sa 8 na 7l/100km.. Umeo je da trosi i 11l/100km benzina kada sednes na papucicu gasa, mada nikad nisi imao taj utisak u voznji (koji bi opravdao potrosnju, hehe), ulje da trosi? hm.. max 2dl na 8000km ili na servis (sipam elf, eventualno seleniu za gas, kada je frka sa kintom, tako radim servis, na 8000km).. Doduse ja ga vozim onako penzionerski, imam obrtomer (campus je, ugradio naknadno), ne bih da ga satirem, treba da izdrzi do sledeceg automobila, da ga vozim kao caletov, pitanje je da li bi se jos kotrljao... Elem, ubrzanja do 2500rpm, max 3000 iliti prva do 20-30 km/h, druga do 40-45km/h, treca do 60-65km/h, cetvrta do 90km/h, peta iiihaaaj cak do 100-110km/h. Salu na stranu po gradu ga vozim u cetvrtoj na 60km/h sa 1 -2 osobe (oko 1900rpm), vise/teze od toga treca brzina, na otvorenom putu petom 80-90-100km/h (2000-2300-2500rpm) isti slucaj sa opterecenjem, a ako je auto put, onda ga vozim na benzinu, 120-130km/h, plin em se bori da postigne tu brzinu, em ne opravdava potrosnju.. Hilzne i karike su menjane pre dve godine, kada je pretrpeo strasan kvar, puklo crevo od pumpe do hladnjaka, pregrejao, pomesao ulje i vodu... Bruka skupo. 350e me kostalo bez ruku, koje srecom ne placam.. Tada mi je se plin povecao na 8l/100km, sta sve nisam probao da mu uradim da vratim potrosnju, i onda mi deda kaze (moj majstor, inace) - probaj da servisiras karburator, bilo tada oko 2000din, aj da probam i to, rekoh.. I voila, o5 na 7l/100km. Sad cak i manje od toga, predje 560+km sa 36l plina..
E, da, za malo da zaboravim, i sami znate da nije sve jedno za koje veme ubrzavate.. Na to je potrosnja poprilicno osetljiva.
I jos bih vam preporucio, i ja sam tako uradio, kod elektricara sam prevezao ventilator hladnjaka da stalno ima struju, a ne da se gasi kontakt kljucem, dosta znaci leti u gradskoj voznji, pogotovu po vecim gradovima, ali sam stavio i novi, veci akumulator, (56Ah?, veci i jaci u svakom slucaju, posle 7 godina, hehe), jedva sam ga uglavio u drzac akumulatora..
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao stewuss je dana 07.08.2009. u 09:19 GMT+1]
Slanina je najzdravija, jos ako se peče na ulju..
Manje su bitne cifre, bitniji su procenti.