Citat:
dusanboss:Kako se odražava nikotinska kriza i koliko traje?
Već sam na ovoj temi opisao svoje iskustvo "skidanja" sa 4 pakle dnevno! To je bilo naglo skidanje, juče 4 pakle od danas ni jedna cigareta i evo izdržah već nekih 16,5 godina! Mogao bih sada sebe da častim jednim tompusom zar ne

? Naravno da ne, jednu ako zapalim gotov sam, sutra startujem sa tri pakle, poznajem sebe. Moja nikotinska "kriza" se manifestovala kroz spavanje. Tih dana sam dosta spavao. Sada da li je to zaista posledica nedostaka nikotina ili nečeg drugog pojma nemam.
Mnogo teže sam se skinuo sa Coca Cole, verovali ili ne!!! Ne pijem je već neke 2-3 godine, ali pijem Tonic i rekao bih da mi nije stvorio zavisnost.
Citat:
dusanboss:
Znam ja Šćekiću šta je opioidna kriza sigurno mnogo više nego što bih želeo da znam. Za nikotinsku, nemam pojima, ali sam čuo stručnjake kako kažu da je mehanizam delovanja nikotina i heroina veoma sličan tako da i kriza verovatno ima sličnosti. Već sam naveo da te dve stvari ne mogu da se porede po intezitetu.
Ja recimo nikada nisam imao psihičku zaviisnost, a fizičku imam i dan danas posle toliko godina bez cigarete. To znači da nikada nisam recimo sanjao cigarete ili slično, ali kada neko puši, posebno onaj zlatni Malboro ja idem za njim i udišem!