Auto od 1200-1300 cm3 ne može u Beogradu u gradskoj vožnji da prođe sa manje od 7-10 l/100km pa da be oca, jednostavno ne može!
Vozio sam Yugo 55 i izlazilo je negde na 10-12l, Škoda Felicia 1300 cm nikada ispod 10 l, a radio sam na N. Beogradu, znači par semafora pa auto put i još par semafora i evo me na poslu.
Evo ti još jedno poređenje i to u vreme mnogo kvalitetnijeg benzina pre više decenija. Popularna peglica, Fiat 126, 650 cm3 motor. Ljudi su pričali bajke te troše 4l, najviše 5. OK, ne budem lenj i sezona jesen/zima/proleće ukupno 5.000 pređenih km, svaki put punjen do vrha i zapisivano, pretežno gradska vožnja. Nakon svega šta misliš kolika mi je bila prosečna potrošnja? Nećeš verovati - 7 litara! Poenta je da što je motor manji manja je razlika najmanje i najveće potrošnje tako da je to kod peglice oko 1 litar. Najmanje sam potrošio 5,2 l sa čestim odlascima do Smedereva, a najviše 8,l tokom zime sa čestim zaglavljivanjima u snegu. Peglica odlično ide po snegu, ali je niska sa malim točkovima pa se lako zaglavi. Vadio sam se tako što povučem sauh (nije imala ručni gas kao Fića), otvorim vrata i poguram ga ramenom i lako izađem iz snega

. E tu onda naravno troši enormno, ali sve ulazi u prosek. Eto, to je realno.