da.li.sam.to.ja d.sluzbenik
Član broj: 264058 Poruke: 54
|
Pošto je auto od supruge prodat, da napišem utiske tj iskustva posle skoro 12 godina korišćenja.
Opel Astra H 2009 godište, restilizovana verzija, karavan, motor benzinac 1,6 16v sa 115ks. Menjač easytronic, to je poluautomatski menjač tj manualni menjač bez kvačila na kom elektronika menja brzine. Naš primerak je napravljen u Nemačkoj. Uvežen iz Italije.
Kupljena kod nas na auto placu 2013 godine sa 77.000km. Auto je bukvalno jos mirisano na novo. Prodata sa ravno 300.000km.
Prosečna potrošnja 7,7l.
Prednosti:
- auto nema apsulutno i dalje nigde ni jednu tačku korozije. Kod nas je uvek bio parkiran napolju.
- karavan ima duži medjuosovinski razmak za 8cm od hatchback, tako da ima dodatnog mesta unutra.
- astra H ima najveći klirens od tla u toj kategoriji, što je super za ivičnjake, vikendice, itd.
- motor, menjač, elektronika, apsolutno bez kvarova, nigde nas nije na drumu izdala.
- održavanje jeftino, delova orginalnih i dan danas ima i jeftini su.
Mane:
- odlepilo se nebo, pa je tapetar morao celo promenuti.
- radio nema bluetooth.
- zadnja štop svetla propuštala vodu kada u perionici usmeriš vodu pod pritiskom, to je rešeno silikonom crnim.
- kompresor klime zamenjen 2022god, bio je jako bučan.
Moja supruga ju je vozila 90% a ja 10%. Ako nađete održavan primerak, apsolutna preporuka.
Sada supruga vozi Opel Astru K isto karavan automatik benzinac.
|