ultimate chopper sam dobio na poklon pre dve godine i sasvim sam zadovoljan.
mada, neku slicnu spravu nikad nisam imao i ne mogu da poredim sa drugim uredjajem.
posto imam bebu bio mi je veoma koristan. blender (onaj veliki dodatak) je koriscen za pravljenje kasica od povrca i mesa.
melje veoma brzo i dobro. bio sam skeptican kada je u pitanju sitnjenje mesa ali je veoma efikasan.
ako se ne dodaje tecnost (ja sam dodavao mleko) onda nema sanse da samelje nista, ali ja sam svakako planirao da dodam pa nije bio problem.
odlicno pravi sejkove od jagoda (jagoda, mleko, secer), a pretpostavljam i slicnog mekog voca.
takodje sam ga isprobao za seckanje spanaca i odlicno se pokazao (opet neophodno dodavanje mleka)
blender ne pravi nikakav lom po kuhinji i veoma se lako odrzava (pere). za minut gotovo. milina.
onaj manji deo koji reklamiraju da secka orahe, luk, pravi secer u prahu je takodje solidan jer obavlja sve te funkcije.
luk sam seckao samo jednom, lepo je ispalo ali posle 10tak sekundi isecka samo npr 1/2 luka koja je bila u donjem delu posude a onda moras da otvoris, promesas i opet 10tak sekundi seckanja. moj zakljucak je da ako ne seckas luk u vecoj kolicini onda ti chopper nepotreban. ako seckas u vecoj kolicini onda je pozeljan ako te ne mrzi da stalno otvaras, mesas i praznis posudu. mana je mala zapremina posude (jedan mali, eventulano malo veci crni luk). za moje potrebe (1 glavica luka po jelu) mrzi me da ga "angazujem".
mleo sam i secer, orahe i mak. opet mora da se otvori posle 10-20 sekundi i promesa ali je rezultat dobar. za ove potrebe koristim ga uvek.
npr. kad meljem kesicu maka od 250 gr moram da meljem iz dva puta ali ceo proces sa pranjem posuda ne traje duze od 5 minuta.
secer u prahu vise ne kupujem vec ga brzo "napravim".
nedostatak ovog manjeg dodatka (u odnosu na blender) je sto iz posude malo kaplje na glavni deo uredjaja (npr sok od luka). to se mora na kraju malo obrisati.
to su bili moji utisci, ako ima pitanja, navali