Imam dimnjak (tačnije 2, nezavisna, ali sada ću da saniram samo 1) koji je radjen pre 30 i neku godinu i radjen je od azbestne cevi prečnika 120 mm uzidane kroz dva sprata, a u potkrovlju je nastavljeno sa običnim ciglama zidanim u oblik kvadrata. Usled delovanja raznih stvari (da ne nabrajam) cev je popucala na više mesta i propušta dim, katran i sve što može na par mesta pa moram da radim sanaciju. Posle dosta gledanja, raspitivanja i konsultacija ispada da i nema nekog velikog izbora u mojoj situaciji, kako po pitanju rešenja tako i po pitanju proizvodjača, pa sam se odlučio za "Schiedel"-ov sistem za sanaciju koji se sastoji iz elemenata radjenih od nerdjajućeg čelika debljine 0,6 mm koji liče na sistem za kanalizaciju od plastičnih cevi. Ono što me zanima su 2 stvari: 1) ima li neko ko je ugradio taj sistem i kako mu se pokazao, i 2) ima li još nekog rešenja za moj problem.
Oko nekih stvari mnogo mi je pomogao KBDNK i naravno, kako on kaže, cev je cev, to može i da se napravi, čak i od debljeg lima, ali je pitanje koliko se to isplati, a pogotovo što, kako on kaže, malo koji majstor će da se prihvati tog posla zbog tvrdoće i žilavosti prohrom lima. A pored toga tu postoji problem oblikovanja drugih komada koji su potrebni.
Rado ću saslušati (tj. pročitati) sve sugestije, pogovoto onih koji su tako nešto već odradili, pa izvolite, iznesite šta imate, vremena još uvek ima, ali ne previše.
Pozdrav.
Sinisha