Pa zavisi i pod kojim uslovoma ga je udario, kako se ko kretao, kuda, na koji način, da li je prekoračio ograničenje brzine, "prilagodio brzinu uslovima na putu" itd. sve se to uzima u obzir. Ja ne znam tačno propise u takvim slučajevima, ali mislim da ako se telesne povrede okarakterišu kao teške, to ide na suđenje po službenoj dužnosti, i to ne kod sudije za prekršaje već na krivični sud (opštinski ili tako nešto). Ako su povrede lakše, onda je verovatno na oštećenom, u ovom slučaju biciklisti, da sam odluči hoće li da podnosi prijavu ili ne.
To što je on bio pijan, koliko ja shvatam može biti samo olakšavajuća okolnost za vozača, ne i oslobađajuća, jer koliko ja znam ne postoji propis da se biciklom ne sme upravljati pod dejstvom alkohola (isto kao što smeš da pešačiš pijan, smeš i da voziš bajs).
To ti je onako neko moje logičko zaključivanje, a to što su policajci pričali na licu mesta, to nema mnogo veze sa daljim tokom stvari, jer oni da su pravnici ne bi bili saobraćajci :) Njihovo je da izvrše uviđaj i podnesu izveštaj o nezgodi, eventualnu prekršajnu prijavu. O nečem ozbiljnijem verovatno ne odlučuju oni sami.
Znači onako u najboljem slučaju će proći s nekom prekršajnom prijavom, a u najgorem mu sledi i krivična. Teško da će se provući bez ičega. Ipak najgora kazna koju može dobiti (ako nije ranije učestvovao u sličnim izgredima) je uslovna kazna.
Sell 'crazy' some place else. We're all stocked up here.