Vec 2 godine imam stedljive, philips. Neke no name mi zaista nisu svetlele adekvatno pa sam ih zamenio. One duguljaste, sa vise U cevi se brze "ugreju" tj brze postignu svetlost, a u kombinaciji sa po kojom upletenom su super. U sobi od 25m2 imam 3 od 20w, i svetle kao blesave, a kako mi danju nije bas najsvetlije od dnevne svetlosti, kombinacija ovih sijalica sa dnevnim svetlom je ekstra, sto je sa obicnim sijalicama bilo bolno. Takodje mi obicne sijalice trajale po 3-4 meseca konstantno, ove lepo rade, cak sam ih i nosio po stanovima kako sam se selio. Sad, kolko svetle u brojkama nije mi bitno, ali da se vidi u sobi, vidi se. U luster gde su 3 sijalice (koje trose 60w ukupno po papiru) niko i ne pomislja da gleda direktno, zaista smeta od jacine svetla. A u jednu sijalicu od 60w znam da nije problem gledati
Dve imaju onu "zutu" topliju svetlost, tako da manje deluju bolnicki. Takodje sam u jednom stanu ubacio bio neonke po zidovima soba, srecom bile cevi za radijatore pa sam samo okacio da vise, isto su bile "coal" boje, i efekat je zaista bio bolji od zarulja i lustera. Da mogu, i sad bi verovatno imao neonke, ali nije moj stan. Nisu nesto bolje od ovih stedljivih, ali imaju vecu svetlosnu povrsinu pa su mi lepse, nego ovo centralizovano svetlo iz jedne tacke. A i imale su brzi start, nisu bile od onih sto imaju starter pa se pale uz blinkanje.
Stedljive (i neonke su mi stedljive
) trose po 20w, sto je da ne kazem bar 5 puta jeftinije, a kako volim dobro osvetljenje, nije mi problem imati 3 sijalice, pa nek sve tri svetle kao 200w ukupno, toj si je usteda za mene. Mesecno za veceru, pala je sa neba
Sve u svemu, zaista pozitivna iskustva, i ne vrcem se na obicne "zarulje", za sada