Citat:
zaraza: Ja te lepo pitam da nam objasnis sta si hteo da kazes sa dedom koji je jeo sapunjaru.....
Citat:
Emil Ranc: @Kossuth
Tvoj deda je za života jeo domaću „sapun-slaninu“, ali je i meso, koje je jeo, bilo domaće, od koka koje trče po dvorištu, od domaćih svinja.... bez koncentrata, bez antibiotika... Pa onda voće i povrće. Domaće, neprskano,... Bio je radan čovek, poljoprivrednik, nije dva sata dnevno provodio u putu na posao, nit sedeo osam sati u kancelariji, a posle kod kuće do kasno u noć pred tv... moraš uzeti u obzir sve te stvari da bi objasnio njegovu dugovečnost, ne radi se ovde samo o slanini i viršlama...
Pa,nije valjda"crtić" o mom dedi bio najinteresantniji od svega što sam kaz'o...
A,jeste on bio legenda i jednom je u televiziju rek'o,kad ga pitali za "njegov recept",on je kaz'o "samo radi,radi i radi",a kad ga pitali dal' ima neki drugi recept,rek'o je"nema"...
I lepo sam sve kaz'o i nemam više šta reći,...e,da,pio je još,al' samo o Božiću i Uskrsu po koju čašu "otela",a bilo je takvo da si s njime pisati mog'o,sad,jel s penkalom,jel štilom i perom,ko je šta im'o...