darkosos Darko Šoš Beograd
 Član broj: 5053 Poruke: 1131 *.ptt.yu
|
Bilo je SUPERB :) Ko je bio, shvatiće... ;)
Dakle, odlično. Sem onih predgrupoida, koji su se više zanosili od samih DP, ali su, manje-više očajni.
Gillan, naravno, nema onaj glas kao od pre 30 godina, ali se odlično drži i mogao bi ovim mladcima da objasni pokoju. Oduševio me svojim totalno prirodnim stavom. Čovek peva i ne kliberi se, niti zamišlja da je bogom dan, iako je poznat koliko i Smoke ili Child, što je poprilično.
Glover se nije nešto istacinjao, ali je ok.
Paice je dobro izlupao, kao i uvek, ali bih voleo da sam čuo malo više njegovog soloa. Verovatno se čika umorio...
Ova dvojca "novih" su zaista odlični. Stivie cepka gitaru poprilično, ali se ne iživljava. Onaj drugi, za klavijaturama, mu ga je dao takođe. Nema šta, dečko zna znanje. Za 10-ak minuta svoje solo tačke odsvirao je sve što čovek može da zamisli - od klasike (prepoznadoh moju omiljenu dvoglasnu invenciju J.S.Bakija u F-duru) preko džeza, kantrija do hard rocka.
Odsviraše moju najomiljeniju LAZY (sad da neko ne izvede pogrešan zaključak :) ali šteta što to nisu one numere sa Made In Japan, koje traju po 10 i više min. (Setite se Space Truckin koji traje i više od 20!). Onda Hush, Highway Star, Black Night (na-na-nanaa-na-nana-na-na-nanana-nana ;), Strange Kind Of Woman itd... ma ludilo. A kad uvatiše da sviraju Smoke... jače sam čuo publiku od njih samih... od početka do kraja, 2.5*10^4 srba urla : smoke on the water, fire in the sky!
Pozitivna atmosfera - nije bilo (mnogo) divljaka; stiskavac ali ok.
Fjuuu, pamtiće se...
|