Tesko je nekad napisati nesto smisleno kad gledas nesto ovako:
http://www.traganja.com/videot...on-zla/12-istina-o-hari-poteru . Znaci ima toliko dokonih ljudi, da su neki seli i napravili film od 60+ minuta gde pokusavaju da objasne zasto HP ne valja, i zasto je stetan za decu. I non stop sam pokusavao da skontam da li su im argumenti validni dok nije doslo do momenta, koji je negde na 61:10, kada neka zena kaze da je ceo koncept gde se Harijeva majka zrtvuje da bi spasila njega jako los jer je to izopacanje bozanske religije gde je Bog otac dao zivot svog sina za svoj narod.
Sta je fora. Njima smeta sto se Zena zrtvovala za dete, a u bibilji je bog muskog pola. Znaci otac treba da zrtvuje svog sina, a niposto majka ne sme da da svoj zivot da bi spasila svoje dete...
I kroz ceo film oni u stvari pricaju da je HP u stvari religijska knjiga koja promovise neku religiju (a film je u stvari napravljen kao borba hriscanstva protiv svih ostalih religija, mada iskreno i neke islamske zemlje su zabranile HP-a, ako se dobro secam, iz istog razloga).
Ovde me zanima, a nadam se da cu i dobiti odgovor od autora ovog sajta licno i personalno, zasto treba zabraniti Hari Potera i zasto je on vise stetan od Biblije, Kurana ili neke trece religijske knjige ?
Postoje samo dva scenarija
1) Hari Poter je religijska knjiga, tako da je onda potpuno ravnopravan sa biblijom i ne treba ga braniti zbog religijskih sloboda
2) Hari Poter je cista fantazija (ja bih rekao, opet je ravnopravan sa svim ostalim religijskim knjigama) i ne terba ga braniti jer je potpuno bezopasan
p.s. procitao sam sve knjige o Hari Poteru, ali i dalje ne mogu da skontam sta je to sto je toliko opasno tamo po decu.
p.p.s. Da dodam, zena koja se pojavljuje kao glavni svedok protiv Harija, nije procitala knjige, sto se inace vidi negde posle 65:00, kad je rekla da je Voldemor hteo da ubije harija i njegove roditelje jer su oni bili sledbenici Bele magije :). A onda je rekla da je su neke Voldemorove moci presle na Harija :). Mislim stvarno, mogla je barem da procita knjige :S
[Ovu poruku je menjao flylord dana 04.08.2009. u 09:38 GMT+1]