Kao prvo, MOŽDA si malo zakasnio. Naime, uz PVC profile može, još u toku montiranja da se ugradi i spoljna okapnica, i unutra potprozorska daska. Ima ih jako lepih. Ali dobro ...
Elem i ja sam "zakasnio" naime, nisam znao (nisam bio obavešten

) da toga ima, kad sam ugrađivao PVC prozore. Ja sam svoje potprozorske daske uradio od univera. Tačno premerio dužinu, kod širine, pustio da premaši zid oko 3 cm. Ja sam uzeo beli univer, obrađen ABS kant trakom i mogu ti reći veoma sam zadovoljan. Unvera imaš u stotinu različitih dezena, može da izgleda kako god hoćeš, a pri tom je zahvalan za održavanje.
Što se tiče ugradnje - i to uradi sam. Zapravo nema tu nikakve filozofije. Na zid na koji se daska oslanja lepo nanesi ("bogato") akrilni kit (iz kartuše), stavi dasku i malo pritisni. To se za jednu noć stegne i nema da brineš. Istim kitom popuni praznine između daske i zida sa strane, i između daske i PVC rama. Umesto akrilnog kita možeš da koristiš i silikon, a što se tiče donjeg dela, možda je najbolja varijanta motažni lepak (isto iz kartuša) E sad, ako je daska bela (kao kod mene) nije problem naći beli akrilni kit tj. silikon. Ako je u boji, moraš malo više da potražiš, ali ima toga u raznim dezenima.
Činjenica je da potprozorska daska ne tripi maltene nikakva posebna naprezanja, takva da je izvuku iz ležišta, pa nije potrebno ušrafljivati je bogznakako za zid i učvršćivati je bogznačime.
Ako je zid na koji treba daska da nalegne neravan, ispod dodaj nešto, na primer parče lesonita, šperploče i slično. Ili ako su neravnine male uvećani sloj akrilnog kita (ili montažnog lepka) će da završi posao. Tu rupu, tj. prazninu odozdo takođe popuni akrilnim kitom. Ona se inače ne vidi jer je ispood onih 3 cm ispusta. Ne zaboravi da potprozorske daske namestiš tako da imaju blag, skroz mali i neprimetan nagib ka unutašnjosti prostorije. Nije obavezno, ali je ponekad zahvalno.
Ako si baš rešio da praviš od drveta, to je onda malo komplikovaniji posao. Ali nije nemoguć. Na stovarištima građe ima dasaka od 2.5 cm (čamovina). Ako ti ta debljina odgovara, kupi, iseci po meri, ošmirglaj, i premaži lazurnim premazom sa lakom (tri sloja) i montiraj.
I na kraju, ima da se kupe gotove plastične potprozorske daske od PVC-a. Ja sam viđao bele i imitaciju mermera.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji