jarebica:
Nego, ljudi ja imam drugi problem.
Prepravio sam ceo sistem kao sto smo ranije zajedno raspravili. Gorionik Ecom2 ovih dana radi savrseno, cetvorokraki ventil na pocetku otvorim na pola, a kad zagrejem kucu vratim ga na 1/4.
Pepela posle 12 sati nema puno i cak ne moram da ga cistim svakodnevno sa resetke. Potrosnja je koliko mi se cini na zadovoljavajucem nivou ali cu tacno znati kad ispraznim spremnik i napunim do vrha. Za sad mi se cini da ne ide vise od 20kg za grejanje oko 180m2.
Gorionik radi oko 12 sati dnevno, temperaturu izlazne vode iz kotla (pre 4k ventila) drzim na oko 70C. Vodu koju pustam ka radijatorima (iza 4k ventila) je oko 45C sto je savim dovoljno za ove spoljne temperature. Iz radijatora u 4k ventil se vraca oko 40C i temperatura iza 4k ventila koja se vraca u kotao je oko
40C!!!!!
Fotografija celog sistema je dole u prilogu.
E taj podatak me najvise zabrinjava, zasto je temperatura povratne vode u kotlu samo 40C (maksimalno sam dobio 44C) kad je 4k ventil otvoren samo 1/4 sto znaci da 3/4 vode iz kotla koja je 70C treba da se vraca nazad u kotao, a samo 1/4 vode koja se vraca iz radijatora (najprostije objasnjeno).
Moja ideja je bila da kako bi sprecio kondezaciju kotla ne vracam vodu u kotao ispod 60C i zato i drzim kotao na 70C. Ali ja i pri ovako maloj otvorenosti 4k ventila jedva dobijam 40C, a verovatno cu i manje kako spoljna temperatura bude padala, a 4k ventil sve vise otvoren.
Da li neko ima neku ideju, predlog, savet....?
Pozdrav