Citat:
mpredrag: Potrebna pomoć oko parametra za "B-Max" 25Kw sa foto senzorom,model iz 2013
vidim da su promenili parametre, ja imam b-max 50kw od prosle godine.
kod mene su razliciti parametri i ventilator je na procenat 0-99 snage.
najmanja snaga mi je
P1 - puz 0.5 sec ventilator 38 doziranje na 60 sec
Na P5 je vreme puza 2 sec
Prosle godine kad su mi ugradili gorionik parametre doziranja su bile dvaputa vece nego kasnije kad sam ja nesto smanjio. Uvek sam mislio da sam stavio manju nego fabricnu dozu za svaku snagu 1-5.
Standardno mi je gorionik radio na snagu 4 sto bi fabricki dao 40kw ali misleci da sam sam je znatno (dvaput) smanjio parametre nisam smeo da idem nize od 4 posto mi je kotao 55kw. Pre nekoliko dana rekoh da probam snagu 3, i imam iste rezultate uz neznatno majnu potrosnju.
Zato sam se mislio kako da znam koliko odprilike daje gorionik pri svakoj snazi, posto nisam imao predlog sto bi bili tacni parametri.
Izmislio sam da merim gramaturu doziranja u svakoj snazi ( skinuo cev na vreme doziranja i merio sam po 10 doziranja pri svakoj snazi da bih sto bolje rezultate imao), i izlazi da gorionik u namanjoj snazi trosi 2.7kg/h, a u najvecoj 7.9kg/h
Sto izadje da sada su odprilike tacni za snage koje trebaju da daju sem snage 5. Dali je gorionik fabricki bio stelovan da trosi TURBO, ili majstor kad ga je montirao povecao parametre, to ne mogu da kazem posto nemam originalno uputvo gorionika!!!
Imam uputstvo Termec gorionika ( koji je isti -nesto starija verzija) parametri su jos 3 puta veci nego sto ja imam momentalno, sumnjam da je zbog starije verzije, pa i razliciti parametri.
Najbolje ti je da meris po 10 doziranja pri svakoj snazi, pa ako ti je vreme doziranja na 30 sec , ta ukupna tezina se trosi za interval od 300 sec ili 5 minuta, pomnozis to sa 12 i dobijes potrosnju na 1 sat.
Uzeci kao standard da 1kg/h pelet treba da daje 5kW/h energije tacniije ces podesiti koliko trosi na sat, i koliko daje KW pri svakoj snazi. Ne zaboiravi da dodajes rukom nesto peleta dok meris da se ne bi gorionik ugasio, i skines cev samo za vreme doziranja i stavis ga opet na mesto jer vetar duva od puza.
Kad stelujes potrosnju onda pocnes da radis sa ventilatorom, imas dosta predloga kako treba da izgleda plamen , a to se sredi uz podesavanje ventilatora.
[Ovu poruku je menjao ponline dana 16.12.2013. u 16:38 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao ponline dana 16.12.2013. u 16:38 GMT+1]