Pozdrav svim učesnicima foruma. Već duže vremena pratim diskusije i mislim da se može dosta toga naučiti iz iskustva drugih. Možda i moja saznanja nekom budu od koristi.
Četvrtu sezonu grejem se na pelet. Površina koju grejem je 305 m2 neizolovane kuće zidane ciglom starog (velikog) formata. Trošim 8,5 tona peleta po sezoni.
Gorionik Ferroli na Viadrus kotlu 35kw. Od nedavno imam automatiku HeatOn kojom sam veoma zadovoljan.
Vidim da niko nije odgovorio FelipE Pirot šta znače oznake na pumpi pa ću biti slobodan ja da pokušam.
Grundfos 25-40 180 kao što ste i sami napisali prvi broj 25 je prečnik ulaza odnosno izlaza. To je u ovom slučaju 1", 32 bi bilo 5/4".
40 predstavlja napor pumpe tj. pritisak koji pumpa daje da bi savladala sve otpore u sistemu (u ovom slučaju 4m).
180 je dužina izmedju holendera.
Gospodine da te osobno pozdravim sa 300 kvadrata.Mene neki znalac osudi po danu 135 kg ili 4 tone mjesecno za 400 kvadrata.Bakula pozdrav i za vas .Tu je to moze uvijek malo manje ili vise ali 24 tone kako onaj bolesnik napisa to je mnogo.
[Ovu poruku je menjao zeljezara dana 15.12.2016. u 18:30 GMT+1]