A za mog gradjevinca Zvoncicu ima obcija prepravke resetke sa modulacijom.Pa posle moze na cetiri kw.
A rešetku za CM sa kojom se uspešno obara donja snaga gorionika je do sada uspešno odradio ko? Niko? Ako mi je u postojećem stanju, sa izolacijom 0-5-8 cm potrebno ispod 4 kW, zamisli na koliko će da se spusti kad dodam još po 10 cm izolacije. AT sve to popegla i šalje samo koliko treba. A sa modulacijom će da se pali i gasi. Još kad vidim koliko će mi za izolovan objekat biti potrebno struje da dopunim AT tokom noćne jeftine tarife (verovatno ne pun, ali makar donekle da se zagreje) i da li se uklapam do skoka u crvenu zonu (za jedno dve grejne sezone, neću povezivati ove godine, to je sigurno), pa se otvori dodatna mogućnost za obaranje troška grejanja, ma idi.
Ja o izolaciji ne razmisljam ne zbog toga sto to nije dobro nego , kad mogu da ugrijem na koliko hocu i odrzim nocu na 20c .Vecim dielom bez dogrijavanja onda sto bi se mucio .Kad propane fasada za koju godinu tek onda.
Kada bi je stavio i kada bi video koliki je to komfor u kući, kako leti, tako i zimi, bilo bi ti žao što je nisi odradio ranije....Godine brzo prolete, kroz uštedu u peletu pokriješ ulaganje, a za to vreme uživaš.
Ovo 20C noću bez dogrevanja je SF, kod mene na -21C tokom noći (grejanje isključeno do 21h) padne na +14C u ref.sobi, a pritom samo zapadni zid sobe nema izolaciju, dok je na preostala spoljašnja dva zida 8 cm stiropor. Soba je sa četvorostrukim balkonskim vratima, troslojno staklo low e i petokomorni pvc profili. Jesam pored reke, ali nemoguće da to pravi toliku razliku o odnosu na druge. Poludim kad ljudi krenu da pišu bajke.
A gas je jeftiniji od peleta pa pravi dilemu
Pravi dilemu samo ljudima koji imaju lak pristup do gasovoda, a većina nas po unutrašnjosti nema tu mogućnost. I drugo, draže mi je da sama sebi krojim grejnu sezonu i određujem koliko će dugo da traje, a ne da mi javna preduzeća propisuju kad će da me greju, a kad bi da zavrću.
Jesmo li se saglasili da su liveni radijatori smetnja i problem?