Opet je offtopic ali da ne ostanes u zabludi. Radi se o out-of-network doktorima. Ako bolnica ima ugovor sa osiguravacem onda svi doktori zaposleni u bolnici podpadaju pod ugovor, problem je sto neke profesije kao sto su anesteziolozi, koji su u deficitu NECE da se zaposle vec drze svoje privatne prakse i rade kao konsultanti i naplacuju svoje tarife koje su vece od kvoti osiguravajucih kuca. Tako osiguravajuca kuca plati deo a ostatak ostavi tebi na naplatu. Alternativa je da kad planiras operaciju to uradis u bolnici koja ima svoje umrezene anesteziologe, tako sam ja uradio i ceo iznos operacije (ukupno nekih $6500) mi je bio pokriven.
A ukidanje osiguranja zdravim ljudima to apsolutno nema veze, retko ko ko je zaposlen ima svoj licni plan, kad polsodavac daje osiguranje onda se ide na grupnu kompanijsku polisu. Mozda je na to mislio, sto ako dobijes otkaz ispadas sa grupne polise?
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić