izvini @bttp, ali koliko ti imas godina?
Citat:
bttp: Možda je deda bio lud, što teško da je slučaj sa 6-godišnjim detetom.
...
I da, deca u tom uzrastu već idu neka u školu, i mogu da se kreću sama.
Mozda je dete bilo nepazljivo
Mozda dete nije nauceno kako da se ponasa u saobracaju
Mozda je dete nauceno da se pogresno ponasa u saobracaju...
I kakve veze vozac ima sa time (ukoliko nije roditelj tog deteta)
Citat:
A pazi taj Zak je dobar, jer kao što vidiš čak i dok je on bio na snazi postojali su slučajevi poput veturinog i ovog gore, gde su vozači udarili ali nisu kažnjeni.
Zakon koji unapred osudjuje jednu stranu je dobar?! Daleko je to od dobrog, koliko je samo ljudi zavrsilo u zatvoru zbog samoubica, pijanaca, neopreznih, nespretnih ....
ni krivi ni duzni.
Ja sam naveo drasticnu mogucnost ishoda slucaja sa detetom ... Dete ocigledno nije bilo dobro obuceno da se ponasa u saobracaju, shodno tome nije smelo da se ucestvuje samostalno u saobracaju.
Dakle krivica lezi na njegovim roditeljima i prema tome vozac moze da ih tuzi za nadoknacu stete na vozilu kao i za ono mnogo ozbiljnije - nadoknadu za pretrpljene traume.
Realno gledano ovo je sasvim realno, ali je malo moguce jer ce retko ko da roditeljima toliko staje na muku.
Citat:
Ali pravilo je dobro kao prevencija, jer sad vozač može da kaže sebi "evo ga pešak prelazi ulicu, ja vozim u okviru ograničenja, mogu da ga udarim pa što da ne, nisam ja kriv".
...
Jer pešaci su nemoćni da se zaštite. A kad su već uveli to pravilo da se procenjuju okolnosti, onda bi trebalo dozvoliti pešacima da prelaze ulicu gde god žele. ...
Izvini, to je onda pokusaj ubistva. U biti mi mozemo da uvedemo pravilo da max dozvoljena brzina vozila u saobracaju bude 10-15 kmh radi prevencije gazenja pesaka kojima cemo omoguciti da prelaze ulicu gde im se cefne.
Ajde sto je ideja glupa, ali posledice su zanimljive ...
-Prevoz osnovnih namirnica, proizvoda, trgovacke robe bi se produzio od 10- 100 puta.
-Potrosnja goriva bi bila znacno uvecana
-usred znacajno produzenih trajanja voznje usred dekoncetracije vozaca znacajno bi porastao broj udesa.
--Posledica ove dve pojave bi bila znacajan porast cena proizvoda jer sad moras da angazujes 10-tak puta vise vozila i vozaca i dodatno da ukalkulises ogromen racune za gorivo.
--posledica ovoga bi bila ogromna zakrcenja u saobracaju, jer bi se suvise uvecao broj dostavnih vozila
--porasla bi zagadjenost usred velikog broja vozila, veliih zastoja, povecane potrosnje goriva
---Usred svega ovogapolako bi dolazilo do recesije, inflacija bi pojela plate radnika i samim time oni bi morali da rade dodatne poslove ili prekovremeno da bi preziveli.
---zbog toga bi imali manje vremena da pesace i samim time bi bilo manje pesaka na koje bi trebalo paziti.
Citat:
Jer zašto meni kao pešako ne bi bilo dozvoljeno da se krećem komadom zemlje gde je dozvoljeno automobilima?
Veći deo ulica zauzimaju automobili što u pokretu što parkirani, i sad je pešacima dozvoljeno jedino da prelaze ulicu na zebri. Zašto? Ja baš hoću da šetam na primer po sred ulice. I zašto bi mi to bilo zabranjeno?
a sto bi neko obracao paznju na tebe na sred ulice?
Krenes ti tako preko ulice, a Mujo vozeci autobus te ugleda u poslednjom trenutku, skrene autobus i pobije 51 osobu na autobuskoj stanici ...
realno gledano ti bi bio kriv za sva ta ubistva, zar ne

"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"