Sto se vode tice, tu je sve jasno - mozes da zavrnes i mirno spavas ili da ne zavrnes, pa sta mu bog da, ali voda kad krene po stanu to je strasno. Bolje je stalno zavrtati. Ja licno sam ventil pre same slavine kojom pustam vodu u ves masinu, toliko prigusio da voda u masinu jedva ide. To je prilicno diskutabilna mera, ali opet smanjuje mogucnost neke velike poplave i daje sansu vodi da ode kroz resetku na podu kupatila, mada je i ta resetka vrlo problemtaicna a nema uslova da se popravi.
E, sto se struje tice, ovo je tema o kojoj niko ne govori. Racunar, OK, das mu nekakav UPS i to mu je sto mu je. Ali sta sa ostalim elektro uredjajima, pogotovu ako su kombinacija upravljacke elektronike i jakih grejaca, kao bas ves masina? Za jedan monitor (sa integrisanim TV prijemnikom) za racunar sam kupio samo AVR (nekakv regulacija napona) i sad je taj AVR stalno ukljucen a monitor keva koristi kao TV.
Koliko veliki UPS bi bio potreban za ves masinu? Sigurno takav da bi kostao vise nego ves masina. Struja se u mom kraju prilicno poboljsala ali je godinama bila ocajna, svaku noc jednom zatreperi toliko da se sijalice malo priguse a UPS ne izbacuje ili sto je jos gore - nestane za pola sekunde, sekund sasvim, pa odmah ponovo dodje.
Vredi iskljucivati, ali sta za onih 2 - 3 sata dok masina radi? I tad moze da rikne ako nemamo nikakvu zastitu, a sumnjam da iko ima.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!