Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Bravar je bio bolji

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Bravar je bio bolji
(Zaključana tema (lock), by pajaja)
Strane: << < .. 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 150218 | Odgovora: 920 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ljuba.micic

Član broj: 136962
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 10:26 - pre 176 meseci
@ArsenLupen: ...Sto se mene tice, moze i Hezbolah da vlada, ako ce lepse da se zivi nemam nista protiv. ...

Nema na tim prostorima šiita. Ništa od Hezbolaha ( za sada ). Nego da se ne uvali Pokret 64 županije. U vreme njihovog osnivanja živelo se mnogo bolje i bezbrižnije....

0

ljuba.micic

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 12:17 - pre 176 meseci
Bravar je bio bolji i prema crkvi:
http://standard.rs/vesti/49-ko...-bio-bolji-i-prema-crkvi-.html

0

kandorus

Član broj: 266404
*.gogethosting.com.

+443 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 13:43 - pre 176 meseci
Taj tekst je politički obojen. Ono što je potrebno je izbacivanje religije iz budžeta pa nek se popovi deru medjusobno koliko hoće.

U vreme bravara crkva nije štitila osumnjičene za ratne zločine.

0

ljuba.micic

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 15:15 - pre 176 meseci
Da, da, svakako u vreme bravara crkva nije štitila Mladića i Hadžića. Ili si, možda, mislio na osumnjičene za ratne zločine iz II sv. rata? Bez obzira na političku obojenost teksta, kako kažeš, pisac dotičnog sugeriše kako je, eto, čak i bravar bio bolji prema crkvi ( SPC ) nego aktuelna vlast. Za vreme bravara nije došlo do raskola u SPC u Srbiji ( u inostransatvu jeste: tzv. raskolnička crkva u SAD i Australiji. Te podele kasnije su prevaziđene. Sada se opet pomalo koškaju u Australiji ).
Crkva i pravoslavna vera bile su najjači oslonac državi ( srpskoj ) od osnivanja iste. Kako sad, odjednom da se skine sa budžeta, ne ide....

0

Kovacevic Vladimir

Član broj: 131509
*.dynamic.sbb.rs.

+347 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 18:01 - pre 176 meseci
Shvatite kako god hoćete, ali da nam Teme ne ode "na dud".

http://www6.b92.net/video/vide...category=906&nav_id=472819

Pozdrav
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument
will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

0

Lesli Eldridz

Član broj: 63727

+558 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 18:11 - pre 176 meseci

P.S. Koja bese ovo muzika sto ide u pozadini sve vreme, ovo na gitari, nikako da se setim?

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 20.11.2010. u 19:21 GMT+1]

0

ljuba.micic

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 18:22 - pre 176 meseci
@ Kovacevic Vladimir: ....Shvatite kako god hoćete, ali da nam Teme ne ode "na dud".....

Zato podržimo Brankicu Stanković da napravi Insajder o b92 TV
http://standard.rs/vesti/36-po...gospode-kako-grozan-film-.html

0

Lesli Eldridz

+558 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 18:36 - pre 176 meseci
Vidi se da je ovo pisao neki novi srpski politicki mislilac. Eto i zato je bravar bio bolji, sto je gazio tu bandu bez milosti.

0

Kovacevic Vladimir

*.dynamic.sbb.rs.

+347 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 18:39 - pre 176 meseci
Citat:
P.S. Koja bese ovo muzika sto ide u pozadini sve vreme, ovo na gitari, nikako da se setim?

Misliš da je to neka gitarska fraza iz neke poznate kompozicije?

Ja mislim da je samo jedna Sequenca (Loop) ukomponovana u celinu sa rithm&bass sekcijom. Kratka je fraza i oseti se da je lepljena...koliko treba za izgovaranje teksta. Može da traje satima...uvek isto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_loop

Pozdrav
Vladimir
will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

0

kandorus

*.gogethosting.com.

+443 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 19:06 - pre 176 meseci
^ljuba.micic

Radmilovićka peva refrene koje su pevali fašisti pre tri decenije ?

Inače Štulić je za vreme bravara sviruckao Bitlse i akustičnu gitaru. Nema trte mrte, znao je za red. 1980. godine je još uvek bio umetnička duša, na primer "Lijepe zene prolaze kroz grad". "Odlazak u noć" je snimljen kasnije.

0

ljuba.micic

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 19:19 - pre 176 meseci
Citat:
kandorus: ^ljuba.micic

Radmilovićka peva refrene koje su pevali fašisti pre tri decenije ?

Inače Štulić je za vreme bravara sviruckao Bitlse i akustičnu gitaru. Nema trte mrte, znao je za red. 1980. godine je još uvek bio umetnička duša, na primer "Lijepe zene prolaze kroz grad". "Odlazak u noć" je snimljen kasnije.

Fašisti pre tri decenije ( 1980.g. ). Koji ( čiji ) fašisti su pevali ( refrene ) pre 30 godina?
Prema muzici Štulića ne mogu da se odredim - nisam ga slušao uopšte.
Kako li dozvoljavaju Ani Radmilović da piše za blog b92 kada se bavi pevanjem fašističkih refrena?

0

Lesli Eldridz

+558 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 19:27 - pre 176 meseci
Citat:
Kovacevic Vladimir: Misliš da je to neka gitarska fraza iz neke poznate kompozicije?

Ja mislim da je samo jedna Sequenca (Loop) ukomponovana u celinu sa rithm&bass sekcijom. Kratka je fraza i oseti se da je lepljena...koliko treba za izgovaranje teksta. Može da traje satima...uvek isto. ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_loop

Pozdrav

Ma da, i garantovano jeste iz neke pesme, ali ne mogu nikako da se setim iz koje.

0

kandorus

*.gogethosting.com.

+443 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 19:39 - pre 176 meseci
^ljuba.micic

Na linku koji si naveo Radmilovićka piše

"„Jao gospode, kako grozan film", pevao je pre skoro tri decenije stari fašista Branimir Džoni Štulić".

Radmilovićka ga naziva fašistom i zato pitam da li ona to peva. „Jao gospode, kako grozan film" stoji i u naslovu i u tekstu pa zvuči kao refren.

0

Lesli Eldridz

+558 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 19:50 - pre 176 meseci
Ma to su bre sve bolesnici. Eno ima neki casopis Pecat pa na naslovnoj strani Kostunica i Amfilohije i nesto pise dole o nekakvoj antisrpskoj histeriji sta li. Kakva anisrpska histerija? Sta to znaci uopste "antisrpski" ? Sto kazu oni, ja bih za koriscenje te reci momentalno slao kod psihijatra. Ma da li u nekoj zemlji gde zive normalni ljudi neko prica o antigrckim histerijama, o antifrancuskim histerijama, o antinemckim histerijama ili kakve su sve vec? To su sve opasni ludaci i to je sve bravar gazio. I sad treba da se gaze. Kakva ljudska prava, to su gluposti. Ljudska prava za ljude, a ovi ovakvi, to nisu ljudi te prema tome ne treba da imaju nikakava prava.

0

ljuba.micic

+6 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 20:46 - pre 176 meseci
Citat:
Lesli Eldridz: Ma to su bre sve bolesnici. Eno ima neki casopis Pecat pa na naslovnoj strani Kostunica i Amfilohije i nesto pise dole o nekakvoj antisrpskoj histeriji sta li. Kakva anisrpska histerija? Sta to znaci uopste "antisrpski" ? Sto kazu oni, ja bih za koriscenje te reci momentalno slao kod psihijatra. Ma da li u nekoj zemlji gde zive normalni ljudi neko prica o antigrckim histerijama, o antifrancuskim histerijama, o antinemckim histerijama ili kakve su sve vec? To su sve opasni ludaci i to je sve bravar gazio. I sad treba da se gaze. Kakva ljudska prava, to su gluposti. Ljudska prava za ljude, a ovi ovakvi, to nisu ljudi te prema tome ne treba da imaju nikakava prava.

Ja wohl Obersturmbannführer! Sieg Heil! Konzentrationslager für Untermenschen!

Jel ovo nešto poznato iz istorije nam?

0

geniuxx
Po ugovoru
Nis

Član broj: 90041
212.178.244.*

+68 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 21:08 - pre 176 meseci
Citat:
Lesli Eldridz: Ma da, i garantovano jeste iz neke pesme, ali ne mogu nikako da se setim iz koje.

Zdravko Colic, "Produzi dalje", 1978.
Ništa ja ne potpisujem...!

0

maliradojca

Član broj: 55393

+133 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji20.11.2010. u 21:44 - pre 176 meseci
Lesli, nedosledan si. Ako bi se pre nekog vremena, u nekoj temi pominjalo neka negativna pojava iz srpske sadasnjosti, ti bi poceo da *enjas npr.
- sami ste to hteli
- 'el ste hteli demokratiju
, a onda na ovoj temi ti hvalis Djindjica. Mozes li da mi objasnis ovu meni cudnu pojavu.

Ili je u pitanju situacija koju sa ti vec pomenuo, a to je da ti svratis malo na forum da se olaksas.

U svakom slucaju, pun si mrznje, leci to na vreme.

0

Kovacevic Vladimir

*.dynamic.sbb.rs.

+347 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji21.11.2010. u 11:23 - pre 176 meseci
http://www.blic.rs/Vesti/Ekono...orupcija-blokirala-celu-drzavu

"...Nisam ja rešio da se sa svima posvađam, samo sam rešen da stvari nazovem pravim imenom."

Slažem se.
Ako to išta znači.

Pozdrav

Vladimir
will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

0

Lesli Eldridz

+558 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji21.11.2010. u 11:53 - pre 176 meseci
Citat:
maliradojca: Lesli, nedosledan si. Ako bi se pre nekog vremena, u nekoj temi pominjalo neka negativna pojava iz srpske sadasnjosti, ti bi poceo da *enjas npr.
- sami ste to hteli
- 'el ste hteli demokratiju
, a onda na ovoj temi ti hvalis Djindjica. Mozes li da mi objasnis ovu meni cudnu pojavu.

Ja sam rek'o da je imao viziju kako treba da na kraju izgleda ova zemlja, ali nije umeo da je ostvari. Zato sto nije hteo da bude kao bravar nego je izigravao neku demokratiju i apelovao na svest umesto da uzme bic pa da siba to bez milosti.
Citat:
geniuxx: Zdravko Colic, "Produzi dalje", 1978.
Tacno, znao sam da je nesto iz tog zanra, ali sam vise tipovao na Balasevica, pa preslusah na brzinu sve i ne nadjoh, a ono vidis bio Zdravko. Hvala.
Citat:
ljuba.micic: Ja wohl Obersturmbannführer! Sieg Heil! Konzentrationslager für Untermenschen!

Jel ovo nešto poznato iz istorije nam?
Tacno. Sve to sto laje o "antisrpstvima" u gulage i na gole otoke da ih tamo rad oslobodi jer nista drugo ne deluje na njih. Kakva istorija koje gluposti. Lupetate tu nesto bezveze. Ako neko moze dase poredi sa njima onda to vi mozete. Takvi koji laju o nekakvi peo i anti srpstvima. I svako ko kaze bilo sta negativno u vezi svetog Kostunice, svetog Amfilohija i slicnih, a narocito u vezi onoga o cemu oni lupetaju non stop, za vas je nakakav "antisrbin" sta god to bilo. Evo sad predlazete da pravi Brankica insajder o B92, tom grozzzzzznom leglu antisrpstva i sorosevoj bla bla bla truć truć truć trtlj trtlj trtlj... I to dranje traje vec 200 godina, osim u periodu kad je takve bravar bio saterao u rupe. To lajanje bi u stvari bilo u redu da je cisto lajanje kao lajanje, lajte koga briga, takvih kao vi ima svuda, samo sto su na margini pa se tamo deru, ali ovde je taj vas lavez maltene juce srusio i upropastio zemlju i doneo stotine hiljada pobijenih, proteranih, unesrecenih, opljackanih i sve ove budale koje su sad nekakvi bizmismeni i politicari... i vi jos lajete. I sta god bilo ko da uradi da nesto bude bolje u ovoj zemlji, ili ne mora cak ni da radi da bude bolje, nego jednostavno radi nesto sto on hoce, a sto se ne uklapa u te vase ludosti, vi pocnete istu pesmu. Eno kad su oni Italijani sta li su pravili ulicnu predstavu pa ih popovi rasterali, ili kad su oni Rezidentsi pravili koncert na Kolarcu neka budala iz DSS se drala kako je to satanizam sta li zato sto to namerno prave bas na neki verski praznik, pa onda kad su neki tamo baptisti delili deci paketice za bozic pa ih popovi razjurili, pdere i slicno da ne pominjemo... Milion takvih primera ima, Mozda je to samo zato sto na kraju te vase price nisu "nagradjene" kao iste te price ovih ciji jezik koristis u citiranom postu. Kakvi bre antisrbi, kakva bre anti i pro srpstva? Sta to uopste znaci, da li ste vi normalni uopste? Znate li vi koji je vek? Shvatate li da treba da se lecite? A mozete i da izumrete sto se mene tice, to je bolje. Zato sto ste i atavizam i anahronizam. Nije 21 vek za vas. Vama bre treba jedan Pedi Esdaun ovde sve da vas protera iz javnog zivota, kao u Bosni sto je uradio, i da vam zabrani da javno pisnete makar jednu rec o tim ludostima. I to je to.

0

kandorus

*.gogethosting.com.

+443 Profil

icon Re: Bravar je bio bolji21.11.2010. u 12:08 - pre 176 meseci
http://www.blic.rs/Vesti/Ekono...orupcija-blokirala-celu-drzavu
Citat:
Dušan Vujović:
Ono što je novo, to je 2000. godine bio osećaj da nova politička želja može da prevaziđe ograničenja upravljanja i da preokrene celu stvar. To se nije desilo
...
Korupcija je ovde način na koji političari rešavaju pitanje sopstvenih prihoda, jer ne može da se živi od 1.000 evra, kada vam samo odela za službene potrebe koštaju mesečno otprilike toliko. Otvorena je breša da je korupcija neophodna za preživljavanje. Kada jednom otvorite prolaz za korupciju, to onda znači da se krasti mora, tada je, kako kažu Amerikanci, nebo granica.

Ma kažem, nacionalizacije bez milosti a šljam u buvare.

Citat:
Dušan Vujović:
Demokratija znači poverenje naroda ne samo u momentu izbora nego i trajno.

Dakle zemlja čuda je već bila u demokratiji samo što je to onda obezbedjivala maršalska čizma.

Citat:
Dušan Vujović:
Neophodno je razumeti da se ne može farbati poverenje naroda. Treba nam rad, red i produktivnost u zemlji.

A radne navike se stiču okopavanjem kamenoloma.

Ali ovde je pogrešio:
Citat:
Dušan Vujović:
koliko vam je trebalo da skočite sa tornja i da stignete do najniže tačke u vodi, toliko treba vremena da se izađe

Da se tako nešto ostvari za isto vreme potrebna je mijarderska deflacija, nešto poput prve kosmičke brzine a možda i druge. Nema šanse da zardjali šporet poleti čak i da ga naložite antracitom.

Najverovatnija je lekcija koju Sizif uči već milenijumima... i to bezuspešno.

0

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Bravar je bio bolji
(Zaključana tema (lock), by pajaja)
Strane: << < .. 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 150218 | Odgovora: 920 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.